Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech narazil hlavou do žrde, zachránila ho prilba

Brankár Petr Čech dosiahol s futbalistami Chelsea v utorkovom zápase Ligy majstrov na ihrisku Steauy Bukurešť dôležitú výhru 4:0, počas zápasu ale prežil nepríjemný moment.

02.10.2013 12:22
John Terry, Petr Čech Foto: ,
Kapitán Chelsea John Terry nad otraseným Petrom Čechom.
debata

Po hodine hry pri jednom zo zákrokov narazil hlavou do žrde a od zranenia ho zrejme zachránila prilba, v ktorej chytá odkedy mu Stephen Hunt prerazil kolenom lebku.

„Nebolo to prvýkrát, čo sa mi stalo niečo také. Ten náraz ma nijako nepoznamenal, no prilba ma určite ochránila. Keby som ju nemal, mal by som minimálne rozbitú hlavu,“ vyhlásil Čech.

Gólman narazil do bránkovej konštrukcie vo chvíli, keď vytiahol nad brvno technickú strelu domáceho Tanaseho. „Snažil sa ma prelobovať. Dôležité bolo, aby som zasiahol loptu, ale ako som ustupoval, tak som zotrvačnosťou buchol hlavou do žrde. Trafil som ju vo chvíli, keď som na to nebol úplne pripravený,“ pripustil Čech.

Videozostrih zápasu Chelsea – Steaua, zranenie Čecha v čase 6:40

Lekári ho na trávniku ošetrovali niekoľko minút, nakoniec ale mohol pokračovať. „Ležal som na zemi a nechcel som hneď vstávať. Chvíľu som počkal, ale keď som sa postavil, nevidel som rozmazane a všetko bolo v pohode. Tréner poslal na rozvičku Marka Schwarzera pre prípad, že by mi niečo bolo, ale povedal som smerom k lavičke, že môžem chytať,“ vravel český gólman.

Čech nosí prilbu od tejto zrážky

Po záverečnom hvizde si mohol so spoluhráčmi vychutnať na štadióne v Bukurešti vysokú výhru 4:0, ktorou si Londýnčania napravili predošlú domácu prehru 1:2 s Bazilejom. „Vyhrali sme po výbornom výkone. Boli sme efektívni v zakončení a mohli sme vyhrať ešte vyšším rozdielom,“ tešilo Čecha.

Zisk dôležitých troch bodov si pochvaľoval aj tréner Chelsea José Mourinho. „Na hráčov bol pred zápasom veľký tlak, ale vyrovnali sa s ním výborne. Keby sme dnes nevyhrali, dostali by sme sa do problémov,“ poznamenal portugalský kouč.

Jeho zverenci sú po dvoch kolách základnej skupiny druhí, na doteraz stopercentný tím Schalke strácajú tri body. „Sme trochu v nevýhode, že sme prehrali prvý zápas, ale všetko je otvorené. Končíme skupinu domácim zápasom, to je výhoda. Ale v tejto chvíli nechcem uvažovať o tom, či skončíme prví. Teraz myslím na to, aby sme postúpili,“ dodal Mourinho.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #steaua bukurešť #Petr Čech #Chelsea FC