Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň dostane za postup do LM darček. Na tráve bude trénovať aj v zime

Netradičný darček dostane tréner plzenských futbalistov Pavel Vrba za postup do základnej skupiny Ligy majstrov.

29.08.2013 10:14
Pavel Vrba Foto: ,
Pavel Vrba v Maribore zahodil všetky zábrany.
debata

Vedenie klubu mu sľúbilo, že časť zo sumy 220 miliónov českých korún, ktorú zinkasuje za postup, investuje do vyhrievania trávnika v tréningovom centre, aby mal Vrba čo najlepšie podmienky na prípravu svojich zverencov.

„Mám sľúbené, že sa nám postaví vyhrievaný trávnik v tréningovom centre, aby sme aj v zime mohli trénovať na tráve. Dúfam, že sa to splní,“ povedal Vrba novinárom v Maribore po stredajšom postupe.

Zároveň ale dúfa, že klub bude milióny investovať rozumne. „Nechceme peniaze prejesť a preinvestovať za nezmyselné veci. Určite nechceme ísť cestou, aby sme tie peniaze minuli a za tri roky dopadli podobne ako niektoré iné kluby,“ povedal s odkazom na príklad Slavie, ktorá po postupe do Ligy majstrov zažila strmý ústup zo slávy a skoro skrachovala.

"Je mi však jasné, že niektoré kluby si teraz budú myslieť, že sme schopní za hráčov vyplácať nezmyselné sumy. Samozrejme sa nebránime tomu, aby aj ostatní na našom postupe profitovali, ale je potrebné sa dohovoriť. Rozhodne nemám v pláne niekomu pokrývať rozpočet, " dodal Vrba.

Plzeň doviedol do Ligy majstrov druhýkrát v priebehu troch rokov, hlavnú zásluhu na tom však podľa Vrbu majú predovšetkým hráči. „Je to ich zásluha a sa pred nimi klaniam. Pred pár rokmi to boli často odloženie hráči, ale nám sa ich podarilo dostať na víťaznú vlnu. Rozhodne ešte pred pár rokmi v toto nikto z nás neveril,“ pripustil Vrba.

Úspech je to však vraj vydobytý tvrdou drinou. „A to nielen v kabíne a na ihrisku, ale aj v kanceláriách. Vedenie nám postavilo krásny štadión. Pomáhajú aj ľudia, ktorí sa pred desiatimi rokmi o futbal v Plzni nezaujímali. Teraz je Plzeň nielen hokejové, ale aj futbalové mesto,“ dodal Vrba.

Štvrtkový žreb základných skupín prisúdi Plzni súpera a Vrba očakáva, že dôjde na konfrontáciu s absolútnou európskou špičkou. „Možno to bude ešte ťažšie ako pred dvoma rokmi, kedy sme okrem Barcelony a Milána mali v skupine aj Borisov. Uvidíme, ako to zvládneme. Páčil by sa mi Bayern Mníchov, pretože je to ideálna lokalita, kam by mohlo prísť veľa našich fanúšikov,“ vyslovil Vrba svoje želanie.

Postup oslávil hneď na trávniku efektným kotrmelcom, ktorý sľúbil plzeňským fanúšikom. „A ja svoje sľuby plním. Nejaké kilá navyše tam sú, ale som rád, že to stále zvládam rovnako ako v 14 rokoch, kedy som sa to učil na základnej škole u pánov Kolieska a Peceho,“ povedal Vrba .

Ďalšie oslavy nechá až na budúci týždeň, kedy počas voľna navštívi rodinu v Přerove. „Určite pozvem blízkych na večeru. V pondelok a utorok budeme mať voľno, tak sa chystám do Přerova. Ale určite oslavy nebudú také, že by si o tom Přerov rozprával 20 rokov,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #liga majstrov #Plzeň #Pavel Vrba