Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň potvrdila účasť v skupinovej fáze LM, postupuje aj Celtic

Futbalisti Viktorie Plzeň si druhýkrát v histórii zahrajú základnú skupinu Ligy majstrov. V play-off vyradili Maribor, keď po domácej výhre 3:1 zvíťazili aj v stredajšej odvete v Slovinsku 1:0.

28.08.2013 23:13 , aktualizované: 23:16
petržela, Filipovič, mertelj Foto: ,
Plzenčan Milan Petržela medzi dvoma hráčmi Mariboru Zeljkom Filipovičom (vľavo) a Alesom Merteljom.
debata

O jediný gól sa už v 3. minúte postaral Stanislav Tecl. Plzeň vyhrala aj dvanásty zápas v predkole Ligy majstrov. V drese hostí odchytal celý zápas slovenský brankár Matúš Kozáčik, bez striedania absolvoval stretnutie Marián Čišovský, Michal Ďuriš prišiel na ihrisko v 75. minúte.

„Je to fantázia. Myslím, že sme zaslúžene postúpili. V prvom zápase doma sme si vytvorili výbornú pozíciu, tu sme hneď z prvej akcie dali gól, čo bolo pre nás skvelé. Potom sme prestáli takú desaťminútovku, keď mal súper pár šancí. Tam to ale chlapci výborne zblokovali a potom už myslím, že sme boli lepší,“ uviedol po zápase kapitán Plzne Pavel Horváth.

Viktoria sa tak môže tešiť, že si rovnako ako v sezóne 2011/12 bude môcť zmerať sily s najlepšími tímami v Európe. Súpera v skupine sa dozvie počas štvrtkového žrebu, ktorý sa začína v Monaku o 17.45. Český šampión určite privíta jedného z najvyššie nasadených tímov, ktorými sú Bayern Mníchov, Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Manchester United, Arsenal, Benfica a Porto.

Postup do skupinovej fázy si vybojoval aj Celtic Glasgow. Vďaka gólu Jamesa Forresta z nadstaveného času zdolal kazašského majstra Šachťor Karaganda 3:0, čo mu po prehre z úvodného vzájomného zápasu stačilo na postup.

James Forrest rozhodol o postupe Celticu v... Foto: SITA/AP, Scott Heppell
forrest James Forrest rozhodol o postupe Celticu v nadstavenom čase.

Na žreb sa môže tešiť aj Zenit Petrohrad, portugalský tím Pacos de Ferreira zdolal aj v domácom prostredí (4:2), AC Miláno, ktorý po minulotýždňovej remíze (1:1) zdolalo na domácom trávniku PSV Eindhove 3:0 a Real Sociedad San Sebastián.

Výsledky odviet play-off:

AC Miláno (Tal.) – PSV Eindhoven (Hol.) 3:0 (1:0) – prvý zápas: 1:1, do skupinovej fázy LM postúpil AC Miláno
Góly: 9. a 77. K.-P. Boateng, 55. Balotelli

NK Maribor (Slovin.) – Viktoria Plzeň (ČR) 0:1 (0:1) – prvý zápas: 1:3, do skupinovej fázy LM postúpila Viktoria Plzeň
Gól: 3. Tecl
Matúš Kozáčik odchytal a Marián Čišovský odohral celý zápas, Michal Ďuriš prišiel na ihrisko v 75. min, Marek Bakoš (všetci Plzeň) figuroval medzi náhradníkmi.

Real Sociedad San Sebastián (Šp.) – Olympique Lyon (Fr.) 2:0 (0:0) – prvý zápas: 2:0, do skupinovej fázy LM postúpil San Sebastián
Góly: 67. a 90.+ Vela

Celtic Glasgow (Škót.) – Šachťor Karaganda (Kaz.) 3:0 (1:0) – prvý zápas: 0:2, do skupinovej fázy LM postúpil Celtic Glasgow
Góly: 45.+ Commons, 48. Samaras, 90.+ Forrest

Zenit Petrohrad (Rus.) – Pacos de Ferreira (Portug.) 4:2 (1:0) – prvý zápas: 4:1, do skupinovej fázy LM postúpil Zenit Petrohrad
Góly: 29. a 48. Danny, 66. Bucharov, 78. Aršavin (z pok. kopu) – 67. Manuel José, 83. Carlao
Tomáš Hubočan (Zenit) figuroval medzi náhradníkmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Plzeň #karaganda #celtic #odvety play-off #zenit