Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďuriš čakal na gól desať mesiacov. Konečne to tam padlo, vydýchol si

Dlhých desať mesiacov si musel plzenský futbalista Michal Ďuriš počkať, než sa znovu trafil v súťažnom zápase. O to väčšiu radosť mal v utorok, keď svojím gólom pomohol Plzni k výhre 4:0 v 3. predkole Ligy majstrov proti Nomme Kalju. Sám mal po zápase problém spomenúť si, kedy naposledy skóroval.

30.07.2013 22:31
debata

„Muselo to byť za žiakov. Nie, teraz vážne, bolo to naozaj dávno,“ povedal Ďuriš, ktorý posledný súťažný gól dal na konci septembra minulého roka v lige proti Tepliciam. „Vydýchol som si, že som to konečne prelomil. Do každého zápasu som išiel s tým, že to zlomím a dnes to tam konečne padlo,“ dodal slovenský reprezentant.

V stretnutí proti Kalju zaznamenal tretí gól Plzne a definitívne tak zlomil odpor súpera a zároveň ešte viac pootvoril Plzni dvierka postupu. „Chceli sme si odtiaľto odviezť čo najlepší výsledok a to sa podarilo. Súper bol pre nás veľkou neznámou, ale zvládli sme to. Vyhrať 4:0 na ihrisku súpera je super výsledok,“ myslí si Ďuriš.

Verí, že Plzeň teraz už postup nepustí. „Lopta je síce guľatá, ako sa hovorí, ale sme dosť skúsené mužstvo, aby sme to zvládli. Boli by sme blázni, keby sme to teraz pustili. Na druhej strane ale nikoho nemožno podceniť. Sarajevo nám z troch striel dalo tri góly, tak prečo by to nemohlo zopakovať Kalju. Musíme sa zodpovedne pripraviť,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #futbal #Plzeň #Ďuriš