Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá Plzeň nedala Estóncom šancu, Čišovský a Ďuriš sa postarali o tri góly

Slovenský futbalista Marián Čišovský prispel dvoma gólmi k víťazstvu úradujúceho českého šampióna Viktorie Plzeň v prvom zápase 3. predkola Ligy majstrov 2013/2014 na pôde estónskeho šampióna JK Nömme Kalju (4:0).

30.07.2013 20:02 , aktualizované: 21:50
Čišovský, Viktoria Plzeň Foto: ,
Radosť futbalistov Plzne.
debata

Tridsaťtriročný stopér dostal hostí do vedenia už v 2. min, keď sa najlepšie zorientoval v pokutovom území estónskeho mužstva. Na 2:0 zvýšil v 52. min, keď po centri Vladimíra Daridu, ktorý ešte posunul na zadnú žrď kapitán Pavel Horváth, na dvakrát prekonal brankára Teleša.

„Mal som šťastie, že to tam padlo. Zásluhu na dnešnom výsledku majú aj moji spoluhráči. Góly strieľajú všetci, tak som rád, že môžem prispieť aj ja. Nebudem skromný, dnes som dal 60. súťažný gól. Počítam si ich,“ uviedol Čišovský.

Slovenský obranca si vypočul aj chválu od trénera Vrbu. „Marián mal ľahkú angínu, takže to vyzeralo chvíľu tak, že možno ani nebude môcť hrať. Teraz po zápase som mu hovoril, že by možno mal mať angínu celý rok, ak bude hrať takto,“ žartoval Vrba.

Ďalším strelcom sa stal Michal Ďuriš, ktorý sa dostal na ihrisko v 64. min za Daniela Kolářa. Dvadsaťpäťročný útočník upravil na 3:0, keď sa k nemu dostala lopta v pokutovom území súpera a prestrelil Teleša umiestnenou strelou k žrdi. Na konečných 4:0 stanovil v nadstavenom čase druhého polčasu Lukáš Hejda, o ktorého sa „obtrela“ lopta po Čišovského hlavičke.

V drese Plzne sa predstavili v spomenutom meraní síl aj brankár Matúš Kozáčik, ktorý odchytal celý duel. Marek Bakoš pre zranenie nefiguroval v zápise o stretnutí. Čišovský zaznamenal v zápase okrem dvoch gólov aj žltú kartu. Bývalý hráč Interu Bratislava, MŠK Žilina, Artmedie Petržalka a rumunského Temešváru pôsobí v Plzni od leta 2011.

Odveta je na programe v utorok 6. augusta v Plzni o 20.45 h.

Prvé zápasy 3. predkola futbalovej Ligy majstrov

JK Nömme Kalju (Est.) – Viktoria Plzeň (ČR) 0:4 (0:1)
Góly: 2. a 52. ČIŠOVSKÝ, 77. ĎURIŠ, 90.+ Hejda
Matúš Kozáčik odchytal celý duel, Marián Čišovský absolvoval celé stretnutie, dal dva góly a videl aj ŽK, Michal Ďuriš hral od 65. min a dosiahol jeden presný zásah, Marek Bakoš (všetci Plzeň) pre zranenie nehral

Dynamo Tbilisi (Gruz.) – Steaua Bukurešť (Rum.) 0:2 (0:0)
Góly: 64. a 83. Iancu

Austria Viedeň (Rak.) – FH Hafnarfjördur (Isl.) 1:0 (1:0)
Gól: 25. Royer

Šachťor Karaganda (Kaz.) – KF Skenderbeu Korce (Alb.) 3:0 (1:0)
Góly: 8. Džidič, 79. Murtazajev, 90. Chižničenko

FC Bazilej (Švaj.) – Maccabi Tel Aviv (Izr.) 1:0 (1:0)
Gól: 39. Stocker

FC Nordsjaelland (Dán.) – Zenit Petrohrad (Rus.) 0:1 (0:0)
Gól: 49. Keržakov
Tomáš Hubočan (Zenit) absolvoval celé stretnutie

Dynamo Záhreb (Chor.) – FC Šeriff Tiraspoľ (Mold.) 1:0 (0:0)
Gól: 89. Rukavina

PSV Eindhoven (Hol.) – Zulte Waregem (Belg.) 2:0 (0:0)
Góly: 61. Depay, 75. Locadia

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #futbal #Plzeň #Čišovský #Ďuriš