Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V noci vyplavilo štadión v Liberci, vo štvrtok sa však hrať bude

Po nočných prívalových dažďoch bol ohrozený štvrtkový zápas 3. predkola futbalovej Európskej ligy medzi domácim Libercom a FC Zürich. Na libereckom štadióne vznikli škody za milióny korún.

30.07.2013 10:24 , aktualizované: 16:53
Liberec Foto:
Štadión v Liberci.
debata

Európska futbalová únia (UEFA) v utorok súhlasila s niektorými provizórnymi opatreniami, ktoré musí tím z Gambrinus ligy v súvislosti s vyčíňaním počasia urobiť. O všetkých obmedzeniach budú predstavitelia Liberca informovať v stredu. Štvrtkový zápas sa však uskutoční.

Na štadióne sa podľa klubového riaditeľa Libora Kleibla stretli prúdy vody z troch strán. Jeden prišiel od rieky Nisy a tiekol cez trávnik. „Mohlo tam byť tak pol metra vody,“ odhadol Kleibl.

Trávnik prečkal vyčíňanie živlov bez úhony, poničené sú ale striedačky aj umelá tráva za nimi, ktorá slúži na rozcvičku hráčov. „Asi bude nutná výmena "umelky“, to bude stáť viac ako milión," načrtol riaditeľ.

Druhý prúd vody prišiel zhora od internátu a tiekol vnútrom hlavnej tribúny. Zničené sú kancelárie, posilňovňa i kabíny hráčov a rozhodcov. „Všetko bolo pod vodou, je tam niekoľko centimetrov bahna. Budeme musieť všade vytrhať podlahy, len vysušiť to a vytrieť asi stačiť nebude,“ upozornil Kleibl. Tretí prúd vyplavil recepciu, v ktorej bolo asi 60 centimetrov vo­dy.

Na oprave štadióna sa od rána usilovne pracuje. Kleibl verí, že sa podarí zázemie dať dohromady v priebehu niekoľkých dní.

debata chyba
Viac na túto tému: #búrka #Liberec #štadión #prívalový dážď