Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Reale pukla aj Barcelona. Na Chelsea prehrala smolne 0:1

Futbalisti Chelsea vyhrali v úvodnom semifinále Ligy majstrov nad obhajcom trofeje z Barcelony 1:0. Zápas rozhodol v nadstavenom čase prvého polčasu Didier Drogba. Po tom, čo v utorok prehral Real Madrid na pôde Bayernu Mníchov 1:2, tak zaváhalo aj najlepšie mužstvo sveta z Katalánska.

18.04.2012 22:47
Didier Drogba Foto:
Didier Drogba a jeho oslava gólu.
debata (13)

Liga majstrov, semifinále:
FC Chelsea (Angl.) – FC Barcelona (Šp.) 1:0 (1:0)

  • Gól: 45.+ Drogba, ŽK: 69. Ramires, 86. Drogba – 71. Pedro Rodríguez, 76. S. Busquets, rozhodoval: Brych (Nem.)
  • Chelsea: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry, Ashley Cole – Lampard, Obi Mikel, Raul Meireles – Mata (74. Kalou), Ramires (88. Bosingwa) – Drogba
  • Barcelona: Víctor Valdés – Daniel Alves, Puyol, Mascherano, Adriano Correia – Xavi (87. Cuenca), Busquets, Iniesta – Messi, Sánchez (66. Pedro Rodríguez), Fábregas (78. Thiago Alcantara)

Víťazný gól Didiera Drogbu

Súperovi takmer nepožičali loptu. Naopak, vytvorili si množstvo šancí. No aj tak prehrali. Futbalisti Barcelony zlyhali v prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov v tom, čo im obvykle ide najlepšie – v zakončení. Na trávniku londýnskej Chelsea aj preto prehrali 0:1 a natiahli sériu bez víťazstva nad týmto superom už na poltucet duelov.

Objhajca trofeje podľa očakávania zatlačil Chelsea od úvodu na vlastnú polovicu a postupom času si vytváral jednu príležitosť za druhou. Ako prvý mohol otvoriť skóre už v 9. minúte Alexis Sánchez. Čiľan dostal parádnu prihrávku za obranu, rútil sa sám na Petra Čecha, ktorého nádherným spôsobom preloboval, ale lopta skončila len na brvne.

Sklamaný Lionel Messi sa v Londýne nepresadil. Foto: Reuters
Lionel Messi Sklamaný Lionel Messi sa v Londýne nepresadil.

To však Barcelonu neodradilo. Na súpera aj naďalej vytvárala tlak a umnými prihrávkami si vypracovala ďalšie dve príležitosti – v oboch sa ocitol Cesc Fábregas. Španielsky reprezentant sa dostal v 17. minúte k lopte na hranici päťky, ale takmer prázdnu bránku prekvapujúco netrafil.

Rozjasať niekoľko stoviek fanúšikov katalánskeho veľkoklubu mohol bývalý hráč londýnskeho Arsenalu aj dve minúty pred koncom prvého polčasu. Z ľavej strany šprintoval osamotený na Čecha. Českého brankára aj prekonal, ale jeho slabú technickú strelu vykopol meter pred bránkovou čiarou obranca Ashley Cole.

Po nepremenených šanciach prišiel pre zverencov Pepa Guardiolu trest. V druhej minúte nadstaveného času unikol barcelonskej obrane Ramires, poslal prihrávku na Didiera Drogbu, ktorý aj so šťastím prekonal Valdéza.

   

V upršanom druhom polčase sa priebeh hry nezmenil. No ani tak sa hostia nedočkali vytúženého gólu. Najbližšie k nemu mal v 57. minúte Sánchez, ktorý sa objavil sám pred Čechom, ale český brankár opäť podržal svoje mužstvo.

Keď v samom závere nespasil Barcelonu ani kapitán Carles Puyol a Pedro trafil len žrď, má pred odvetou bližšie k májovému finále v Mníchove prekvapujúco anglický veľkoklub.

Didier Drogba sa raduje z gólu.
Didier Drogba sa raduje z gólu.
+8Didier Drogba sa raduje z gólu.
13 debata chyba