Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiline chýba krôčik do futbalového raja

Žilinským futbalistom chýba posledný krôčik a vstúpia do futbalového raja. Skupinová fáza Ligy majstrov, o ktorú budú bojovať so Spartou Praha, je najlukratívnejšou a najprestížnejšou klubovou súťažou.

25.08.2010 05:54
Sparta Žilina 1 Foto:
Radosť hráčov Žiliny.
debata (3)

Vstup do nej má iba 32 vyvolených európskych tímov s najväčšími hviezdami. Žilinčanom chýba málo: v prvom zápase na Letnej zdolali Spartu 2:0 a doma pred vypredaným hľadiskom im stačí aj prehra o gól. Stali by sa len tretím slovenským tímom, ktorému by sa to za uplynulých osemnásť rokov samostatnosti podarilo. Postup by pre MŠK znamenal atraktívny program až do predvianočného obdobia, šesť prestížnych stretnutí a minimálny zisk vyše sedem miliónov eur…

Zo zápasu prinesieme od 20:45 online prenos


„Budem tomu veriť až po konečnom hvizde rozhodcu. Dostať sa do hlavnej súťaže Ligy majstrov je snom každého hráča,“ zostáva stále pri zemi žilinský tréner Pavel Hapal. Už po senzačnom víťazstve na Letnej vyhlásil, že nedopustí nijakú eufóriu a udrží všetkých hráčov na uzde. Deň pred zápasom veril, že sa mu to podarilo. „Na zápas nastúpime s maximálnou koncentráciou a sústredíme sa len na náš výkon.“

Pripustil, že on i mužstvo pociťuje pred životnou šancou trochu napätia i nervozity. Vôbec však neberie do úvahy aktuálne problémy Sparty, ktorá má niektoré opory vykartované i zranené. Nemôže nastúpiť s osvedčenou stopérskou dvojicou skúsených borcov Řepka – Brabec a ani so stredopoliarom Matějovským, všetci si odpykávajú trest.

Medzi zranenými sa ocitol slovenský reprezentant Kucka, ale ten v nedeľu s výpravou pricestoval a nie je vylúčené, že slovenský tréner sparťanov Jozef Chovanec mu dá šancu aj na žilinskom trávniku. V kádri sú aj ďalší dvaja slovenskí futbalisti Žofčák a Lačný. V Prahe nastúpili v základnej zostave, ale teraz zostanú asi na lavičke náhradníkov.

V porovnaní s prvým stretnutím sa totiž vrátia do zostavy opory – Kladrubský, Sionko a Wilfried. „Verím, že podobný výkon ako naposledy už nezopakujeme a Žilinu aspoň poriadne potrápime,“ zdôrazňuje Erich Brabec, ktorý bude dnes chýbať.

„Očakávam, že hra Sparty bude smerom dopredu nebezpečnejšia,“ domnieva sa Hapal, ktorý nechce meniť štýl hry svojho tímu: mal by hrať obozretne a dôsledne v obrane a aktívne v útoku. Cieľom je streliť gól, ktorý by o ďalší krôčik priblížil postup. V skupinovej fáze Ligy majstrov si doteraz zahrali len dve slovenské mužstvá: 1. FC Košice (jeseň 1997) a Artmedia Bratislava (2005).

Zápas sa začína o 20.45 a štadión pod Dubňom je už niekoľko dní vypredaný.

MŠK Žilina – Sparta Praha
Odvetný zápas play off Ligy majstrov, začiatok 20.45, rozhodca Olegário Benquerenca (Portugalsko)

Predpokladané zostavy
Žilina:
Dúbravka – Guldan, Piaček, Pečalka, Mráz – Rilke, Jež, Bello, Majtán – Ceesay, Oravec.
Sparta: Blažek – Adiaba Bondoa, Kladrubský, Hejda, Pamič – Hoheneder – Sionko, Vachoušek, Kucka, Kadlec – Wilfried.

3 debata chyba