Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina šetrila opory na Spartu. Jej fanúšikovia hádzali po trénerovi fľaše

Žilinské béčko nestačilo na lídra najvyššej futbalovej súťaže. Seničania si odviezli zo žilinského štadióna bod za bezgólovú remízu a udržali sa v tabuľke pred obhajom titulu, na jej čele nie sú len vinou horšieho skóre.

23.08.2010 06:21
Pavel Hapal Foto:
Pavel Hapal
debata (7)

V porovnaní so stretnutím na Letnej v Lige majstrov sa v sobotu proti Senici objavili v základnej zostave iba traja žilinskí futbalisti – Piaček, Jež a Majtán. Ostatní sa šetrili na stredajšiu odvetu so Spartou Praha.

„V stredu pôjde o veľa a podobný ťah trénera sa dá pochopiť,“ zdôrazňuje skúsený odborník Milan Lešický. „Najmä ak je špička kvalitných hráčov úzka a mužstvo má nabitý program ako teraz Žilinčania. V každom prípade je to aj riskantný ťah, lebo dobre rozbehnuté mužstvo môže vyjsť z rytmu a môžu mu takého radikálne zmeny v zostave aj uškodiť.“ Lešický dodal, že ako tréner (okrem iného viedol aj Žilinu, s ktorou získal titul a hral aj v Lige majstrov) uvažoval viackrát o možnosti nechať oddychovať opory v niektorých zápasoch v nahustenom progerame. „Vždy som bol však viac zástancom toho, aby hrali najlepší, ak sa mužstvu darí,“ dodal.

Žilinčania budú pozajtra na vypredanom štadióne pod Dubňom bojovať o historickú šancu a tučnú prémiu. Na Sparte vyhrali 2:0 a teraz všetko podriaďujú tomu, aby úspešne dotiahli tento súboj s českým šampiónom. Mimochodom, sparťania prežívajú krízu a opäť doma prehrali a vyšli strelecky naprázdno. Podľahli Plzni 0:1. Na Letnej utrpeli prehru v lige po takmer dvoch rokoch, doteraz ťahali šnúru 27 stretnutí bez prehry. Ich súper sa týmto víťazstvom vyšvihol na čelo českej ligy a obhajca titulu na ňu stráca už sedem bodov. Plzenčanov vedie bývalý žilinský tréner Pavel Vrba.

Nespokojnosť sparťanských fanúšikov sa obrátila najmä na trénera Jozefa Chovanca, žiadali jeho odstúpenie a dokonca na neho lietali z hľadiska fľaše s vodou. „Nepoznám nikoho, komu by bolo niečo podobné príjemné,“ vyhlásil slovenský kouč na tlačovej besede po stretnutí. Za kľúčový problém považuje množstvo zranených hráčov. ,,Máme dosť problémov, ale najväčším je ten, žemusia hrať hráči z tretieho sledu," komentoval situáciu Chovanec, ktorý vraj takú extrémnu situáciu ešte nikdy nezažil.

V porovnaní s minulým ligovým zápasom nastúpil už potrestaný Řepka a nechýbali ani Sionko, Matějovský či strelec Wilfried, ktorí nehrali proti Žiline. V predzápasovej rozcvičke sa však zranil obranca Pamič a v priebehu súboja musel odstúpiť aj zranený slovenský reprezentant Juraj Kucka (další dvaja Slováci v sparťanskom drese – Žofčák a Lačný – sa tentoraz na ihrisku neobjavili). Chovanec vyhlásil, že zatiaľ nevie, s kým odcestuje do Žiliny na odvetu súboja play off Ligy majstrov. ,,Možno zoberiem aj niektorých dorastencov," tvrdil.

7 debata chyba