Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss je dobrý chlapík, tvrdí bývalý hráč Tottenhamu. Prečo uprednostnil Slovan pred inými ponukami?

Môžeme hovoriť po nemecky alebo po anglicky, len nie vašou rečou. S týmito slovami predstúpila nová posila Slovana Bratislava Kevin Wimmer pred novinárov.

20.06.2023 06:30
Vladimír Weiss Kevin Wimmer Foto:
Tréner Slovana Vladimír Weiss st. v debate s novou posilou - Kevinom Wimmerom.
debata

„Slovenčina je príliš ťažká,“ zasmial sa Wimmer pred včerajším odchodom na sústredenie do Rakúska.

Rakúšan je najväčšou posilou, akú Slovan v ostatných týždňoch priviedol. Okrem neho belasí podpísali zmluvu s Kyriakosom Savvidisom a Cesarom Blackmanom.

"Cítim sa výborne, ako doma. Všetci sa ku mne správali veľmi milo. Boli priateľskí a skvele ma prijali. Som šťastný, páči sa mi tu. Cítim sa nielen vítaný, ale vnímam aj víťaznú mentalitu.

Navyše, cestujeme na ďalší blok prípravy do Rakúska. Je vždy skvelé, keď sa vraciate domov. Všetko je tam perfektné, aby sme sa chystali na novú sezónu," povedal dobre naladený Wimmer slovenským médiám.

SR Košice šport futbal FL FC letná príprava štart KEX Čítajte viac V Slovane bol nepotrebný, Košiciam má pomôcť k záchrane. Nováčik z východu má na lane ďalšie dve posily

Tridsaťročný Rakúšan má za sebou krásnu o bolestivú kariéru. Už ako chlapec zaujal v akadémii LASK Linz. V roku 2012 si to namieril do 1.FC Kolín, kde sa vypracoval na jeden z najzaujímavejších talentov.

O urasteného stopéra (meria 187 centimetrov) sa zaujímalo viacero popredných klubov. Šesť miliónov eur zaistilo Tottenhamu služby rodáka z Welsu.

„Hrať Premier League je pre mňa neuveriteľná motivácia. Teším sa na túto výzvu,“ hovoril Wimmer v júli 2015.

Nebyť početných zranení, bolo by štartov v drese Spurs (31) i neskôr Stoke City (19) podstatne viac.

Častá maródka Wimmera limitovala aj v ostatných sezónach. Poslednú kompletnú bez výraznejšej absencie absolvoval v rokoch 2014 a 2015 ešte ako hráč Kolína.

13. Vernon De Marco Čítajte viac Zmeny v Slovane. V hre je brazílsky útočník, obranca De Marco odchádza do Kataru

Hoci nemal o ponuky z iných klubov i líg núdzu, nakoniec zvolil presun na Tehelné pole. Prečo?

"Slovan je skvelý klub. Má veľké ambície – doma i v Európe. Je to pre mňa možnosť opäť pravidelne hrávať a bojovať o zisk titulu i Slovenského pohára.

Je veľmi dôležité, aby sme sa presadili aj na európskej scéne a zahrali si v skupinovej fáze niektorého z pohára. Urobíme maximum, aby sa nám to podarilo," pokračoval Wimmer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Kevin Wimmer