Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC ho pustil k vode, prekonal Čakvetadzeho. Chlapca z ulice v Slovane niektorí nechceli

Len čo prekonal brankára Mostaru druhýkrát, utekal pred svojimi spoluhráčmi. Zamieril k mužovi, ktorý sa roky stará o to, aby futbalistom Slovana nič nechýbalo.

02.08.2023 05:55
08. Slovan vs Mostar Zuberu Foto: ,
Kľúčový moment celého dvojzápasu prišiel v 66. minúte, keď sa tvrdou strelou presadil Sharani Zuberu a poslal belasých do dvojgólového vedenia. Z gólu sa tešil aj v prvom zápase v Mostare a tak sa stal hrdinom postupu Slovana do 3. predkola Ligy majstrov.
debata

Nikomu sa Sharaniho Zuberua nepodarilo zastaviť. Nakoniec ghanský krídelník skončil v náručí kustóda Petra Paulického. Vrúcne objatie za jasotu vypredaného Tehelného poľa chytilo za srdce.

"Odkedy som prišiel do Slovana, v každom zápase som mal šancu, ale nepremenil som ju a on mi hovoril: ‚To musíš dať!‘

Pred zápasom sme si z toho robili srandu. Povedal som mu, že ak dám gól, tak sa prídem tešiť k nemu. Slovo som dodržal," usmieval sa nečakaný hrdina belasých po postupovej remíze 2:2 v utorkovej odvete 2. predkola Ligy majstrov.

Tréneri Weiss a Rendulič po zápase Slovan - Mostar
Video

Rýchlosť, sila, skromnosť

Pred rokom bol na míle vzdialený tomu, aby slovenskému majstrovi zaistil skupinovú fázu jedného z troch európskych pohárov.

Slovanu sa to v tretej sezóne po sebe podarilo vďaka chlapíkovi, ktorého pustila k vode Dunajská Streda.

SR Bosna futbal LM 2. predkolo Slovan Mostar BAX Čítajte viac Istota skupinovej fázy a milióny k tomu. Slovan postúpil do 3. predkola Ligy majstrov

„Zobrali sme ho prakticky z ulice. V Dunajskej Strede sa mu skončil kontrakt a videli sme ho s asistentom Borisom Kitkom hrať proti nášmu béčku za Šamorín v druhej lige,“ povedal tréner Slovana Vladimír Weiss st.

Najúspešnejší slovenský tréner má kvalitného hráča v oku. A rodák z ghanskej metropoly Accra ho upútal hneď tromi vecami.

"Rýchlosťou, silou a skromnosťou. To sa nedá naučiť. Potrebuje zlepšiť techniku. Spoločne sa mu snažíme pomôcť a on nám to vracia.

Verím, že v tom bude pokračovať. Podpísal kontrakt, hoci ho tu nie všetci chceli. Dnes je platným hráčom mužstva," pochválil Zuberua Weiss st.

V štyroch zápasoch aktuálnej sezóny Ligy majstrov dal dva góly, čím prekonal zápis Giorgiho Čakvetadzeho z uplynulého ročníka.

Weissovi gruzínsky kúzelník chýba, ale zdá sa, že sa môže spoliehať na nové tváre – Tolič, Zuberu, Marcelli…

Ohlasy médií na súboj Slovan - Zrinjski Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mostaru sa opäť nepodarilo prekonať prekážku v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #Sharani Zuberu