Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava nehrala naivne ako Žilina. MŠK predvádza v Európe bezstarostný futbal, bola to hanba pre Slovensko

Začali štyria, po druhých predkolách sa ich počet znížil na polovicu. Slovensko budú v ďalšej fáze európskych futbalových súťaží reprezentovať už iba Slovan Bratislava (Liga majstrov) a Spartak Trnava (Konferenčná liga).

04.08.2023 11:05
Belgicko futbal EKL 2. predkolo Gent Žilina Foto: ,
Smútok hráča Žiliny Kristiána Bariho po vysokej prehre v Gente.
debata (4)

Konečnou sa 2. predkolo EKL stalo pre Žilinu. Mladí šošoni čelili kvalitnému súperovi z Gentu, ale ukázali veľmi málo zo svojho potenciálu a priveľa chýb.

Konečné skóre po dvoch zápasoch je vysoké aj na hokej – 3:10. Žilinčania prehrali vonku 1:5 a doma 2:5.

„…a to ešte Gent zahodil aspoň desať ďalších vyložených šancí. Je to neakceptovateľné,“ hneval sa expert Peter Ďuriš.

Potvrdia sa Weissove slová?

Slušnosť káže začínať pozitívnymi vecami. A tou určite je výkon Spartaka. Trnavčania podobne ako v prvom dueli na ihrisku FK Auda nezačali ideálne, ale nakoniec zvládli prvý polčas na výbornú.

Vonku po vylúčení Gorosita remizovali 1:1, pritom po prvom dejstve mohli viesť aj rozdielom triedy.

Dobrý študent sa z ťažkých lekcií poučí. Platilo to o hráčoch i trénerovi Trnavy. Michal Gašparík spravil po ligovej prehre s Trenčínom viacero zásahov do zostavy.

A čo sa nepodarilo v Lotyšsku, vyšlo na Štadióne Antona Malatinského. Trnava v prvom dejstve prevalcovala súpera, dala mu tri góly a nakoniec hladko postúpila po výhre 4:1.

Marco Djuričin Čítajte viac Suverénne. Trnava rozobrala Lotyšov a vyzve Lech Poznaň

"Do čoho kopli po prvej polhodine, z toho dali gól. Takto si to predstavovali. Tréner Gašparík hľadá najsilnejšiu zostavu. Má viacero nových hráčov a spoznáva ich.

Po Trenčíne sa pýtali zmeny, niektorým hráčom to vôbec nevyšlo. Naopak, proti Aude sa viacerí ukázali v solídnom svetle. Kouč sa trafil do zostavy," chválil Ďuriš.

Niekdajší hráč Trnavy, Trenčína či Myjavy sa teší na konfrontáciu Trnavy s Lechom Poznaň. Prvý duel odohrá Spartak vonku, o dva týždne vo štvrtok privíta poľského favorita.

"O týždeň bude Trnava zasa silnejšia. Je to to, čo spomínal aj kouč Slovana Vladimír Weiss po postupe cez Swift. Ak bude Spartak taký aktívny pri napádaní a získa toľko lôpt, môže byť nepríjemný v lige a tiež proti Lechu.

Poznaň bude favoritom, ale Trnava sa poučí zo zápasu Žiliny a nebude hrať naivne. Verím, že v Poľsku uhrá dobrý výsledok a následne ich vypredaný trnavský štadión bude tlačiť za ďalším postupom.

Trnava musí mať rešpekt, ale nie strach. Tréner Gašparík na Lech určite prichystá nejaký taktický plán," skonštatoval Ďuriš.

kaprálik Čítajte viac Ďalšia päťka. Žilina nemala šancu ani doma a od Gentu inkasovala dokopy desať gólov

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava