Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcem vzdať hold úžasným fanúšikom. Sagan sa na posledných Okolo Slovenska neukázal, tento rok to môže byť inak

Slovenský cyklista Peter Sagan nevylúčil účasť na júnových pretekoch Okolo Slovenska. V rozhovore pre denník Šport uviedol, že konečné rozhodnutie v tejto záležitosti ešte nepadlo.

16.03.2024 15:20
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan počas augustových MS v Škótsku.
debata (1)

Napriek tomu, že Sagan sa od sezóny 2024 sústreďuje na horskú cyklistiku, sa v marci predstaví na dvoch cestných jednorazovkách v Slovinsku.

Tam bude štartovať v drese tímu Pierre Baguette Cycling, v ktorom pôsobí aj jeho brat Juraj. S tímom má tiež v máji absolvovať etapové preteky Okolo Maďarska.

Pozornosť médií sa tak začala sústreďovať aj na domáce podujatie, ktoré je na programe od 26. júna. "Samozrejme, bolo by pre mňa skvelé pretekať aj na pretekoch Okolo Slovenska, ktoré som počas dvoch predchádzajúcich rokoch vynechal.

17 Sagan Čítajte viac Nový imidž, nové farby. Sagan pokračuje v náročnom boji, k úspechu mu má pomôcť dvojkolesový tátoš v cene nového auta

Veľmi rád by som vzdal hold úžasným slovenským fanúšikom a o to viac, keď by som bol súčasťou slovenského tímu. Chcem, aby všetci pochopili, že by to pre mňa znamenalo naozaj veľa.

Napriek tomu musíme všetko krok za krokom posúdiť a urobiť príslušné a to najlepšie rozhodnutie. Verím, že čoskoro bude všetko jasné," komentoval Sagan.

V horskej cyklistike jazdí Sagan za Specialized Factory Racing Team, tento víkend ho čakajú preteky cross country vo francúzskom Marseille.

Tridsaťštyriročný jazdec by sa v horskej cyklistike rád zúčastnil na OH v Paríži, pre nízke umiestnenie Slovenska v rebríčku UCI je však jeho jediná šanca zisk voľnej karty.

Top výroky: Sagan o sebe, iní o Saganovi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Bezprostredný, úprimný, čo na srdci, to na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Okolo Slovenska #OH 2024