Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pľuvanec rovno do tváre. Cyklokrosový majster sveta si vybavil účty s fanúšikmi, dôvod neskrýval

Doterajším fenoménom aktuálnej cyklokrosovej sezóny bol jednoznačne Mathieu van der Poel. Preterkár sa však počas posledného podujatia nechal vyprovokovať k nešportovému gestu.

01.01.2024 05:40
833292076 Foto:
Mathieu van der Poel počas pretekov.
debata (14)

Holandský cyklista je cyklokrosovým suverénom sezóny 2023/2024. Za sebou má sedem pretekov a všetky štarty premenil v jednoznačný triumf.

Inak tomu nebolo ani na podujatí Svetového pohára v holandskom Hulste. Van der Poel si však tesne pred koncom pretekov nepočínal veľmi profesionálne – keď smeroval do cieľa, fanúšikov pokropil pľuvancom.

Po dojazde vysvetľoval svoje konanie. Holanďan si chcel vybaviť účty s divákmi, ktorú mu znepríjemňovali celú účasť na holandskom podujatí.

„Nech radšej zostanú doma. Už som nemohol zniesť to bučanie a pískanie a pokriky. Čo vykrikovali? To sa radšej spýtajte ich, ja to nechcem opakovať,“ posťažoval si víťaz.

Podobné chovanie podľa svetového šampióna v cyklokrose na podobné akcie nepatrí. „Toto určite nepatrí do športu, vlastne to nepatrí nikam. Po čase jednoducho pohár pretiekol.“

Cyklisti, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan nie je jediná hviezda, ktorá sa v...
14 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #fanúšik #piskot #Mathieu Van der Poel #bučanie