Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ulicu pomenovanú po Saganovi žilinská radnica zatrhla. Z viacerých návrhov bratov slávneho cyklistu má šancu len jeden

Ulica Petra Sagana v Žiline? V tejto chvíli nepriechodné, rozhodla názvoslovná komisia v rodisku trojnásobného majstra sveta. Dôvod? Pomenovať ulicu po žijúcej osobnosti zatiaľ na Slovensku možné nie je.

09.11.2023 10:58
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan má v Žiline svoj hotel.
debata (5)

Podľa portálu my.zilina.sme.sk sa bratia Petra Sagana – Juraj a Milan – usilovali, aby ulica vedúca k zámočku v mestskej časti Závodie, v ktorom prevádzkujú hotel, niesla meno po trojnásobnom majstrovi sveta. Z viacerých ich návrhov vraj prešiel jediný. Ulica majstra sveta.

Na zozname však predtým mali viaco iných návrhov – Ulicu Petra Sagana, Saganovu ulicu, Ulicu k Saganovi, či Ulica cyklošampióna, Ulica Majstra sveta a Majstrovská ulica. Nič z toho však komisiou neprešlo.

Katarína Gazdíková z komunikačného oddelenia mesta Žilina však pripomína, že hlasovanie komisie nemá záväzný charakter, ale je len odporúčaním pre hlasovanie poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí budú mať posledné slovo.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan občas pôsobil ako Forrest Gump - jednoducho a múdro. Niekoľko príkladov, prečo ho všetci milovali a bol najlepšou reklamou na Slovensko

Sagan si kúpil spomínaný zámoček v roku 2016. Má štyri podlažia a 2500 metrov štvorcových. Pozemok vyše 8-tisíc štvorcových metrov. Stálo ho to údajne 1,5 milióna eur.

Hotel, ktorý otvorili tento rok, odkazuje na jeho veľkolepú kariéru. Každá izba pripomína niektorý z jeho mnohých úspechov. Od titulov majstra sveta, cez triumfy na Okolo Flámska, či Paríž-Roubaix.

Na recepcii návštevníkov ohúria nástenné hodiny, ktoré ukazujú aktuálny čas v Richmonde, Dohe a v Bergene, teda v mestách, kde Sagan triumfoval na svetových šampionátoch.

Ako vyzerá jeho hotel si pozrite vo fotogalérii…

Aké izby nájdete v Saganovom hoteli Fotogaléria - 47 fotiek Všetky fotky
Hotel Petra Sagana môže vítať nových hostí....
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #Peter Sagan #hotel