Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď sa celý svet a súperi nestačili čudovať. Vybrali sme päť nezabudnuteľných triumfov Petra Sagana

Slovenská hviezda cyklistiky Peter Sagan po trinástich rokoch od svojho vstupu na medzinárodnú scénu s tímom Liquigas-Doimo ukončila "cestnú" kariéru deviatym miestom na Tour de Vendée.

02.10.2023 05:44
Italy Milan Sanremo Cycling Foto: ,
Peter Sagan.
debata (2)

Sagan so 121 víťazstvami počas svojej pôsobivej éry zanechal v tomto športe nezmazateľnú stopu. Jeho pretekársky rozkvet na veľkých podujatiach sa skončil na konci sezóny 2019.

Slovenský Tourminátor sa ukázal ako viac ako výnimočný cyklista – bol šoumenom, zdrojom zábavy a ikonou v športe, ktorý občas čelí výzvam.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan dal zbohom ceste finišom v najlepšej desiatke. Pozrite sa, ako rozbehol šprint pre kolegu

Predtým, ako sa na scéne objavili takí ako Wout van Aert, Mathieu van der Poel a Tom Pidcock, Sagan totálne vyčnieval. Bol ako priekopník šoumenstva cyklistiky.

Jeho záhadný štýl, odvážne oslavy a otvorený prístup k médiám ho katapultovali medzi najobľúbenejšie a najuznávanejšie postavy modernej cyklistiky. Jeho dlhé vlasy a charizmatická osobnosť prekročili hranice tohto športu a urobili z neho globálnu hviezdu.

Tak, ako je nevšednou osobnosťou, také boli často aj jeho triumfy. Toto je 5 naj…

1. Majstrovstvá sveta 2015: V Richmonde vo Virgínii sa Sagan stal majstrom sveta a bola to jeho odpoveď viacerým kritikom. Jeho veľkolepý výkon v pretekoch mu zabezpečil sólové víťazstvo a jeho bujará oslava nadchla americkú verejnosť.

2. Okolo Flámska 2016: Sagan dokázal svoju všestrannosť víťazstvom na jednej z najprestížnejších klasík. V napínavých pretekoch vyhral podujatie Okolo Flámska a zabránil Fabianovi Cancellarovi v jeho rozprávkovej rozlúčke.

3. Tour de France 2016: V etape sužovanej bočným vetrom Sagan špurtoval sám po boku Chrisa Frooma v žltom drese. Nezvyčajné duo prešlo cieľom spoločne, čo je nezabudnuteľný moment v histórii Tour.

4. Paríž-Roubaix 2018: Sagan vo svojom poslednom roku ako majster sveta konečne pokoril „l'enfer du nord“. Toto víťazstvo na Paríž-Roubaix bolo splnením jeho dlho očakávaného sľubu.

5. Giro d'Italia 2020: V impozantnom výkone sa Sagan odvážil do dlhého úniku a vyhral jedenástu etapu, čím preukázal svoju výnimočnú vytrvalosť a schopnosti. Bolo to jeho posledné veľké víťazstvo.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan