Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štartuje po chorobe, je realista. Sagan sa dnes rozlúči s cestnou cyklistikou, čaká ho „prechod z F1 na rely“

Peter Sagan sa dnes rozlúči s kariérou v cestnej cyklistike a pokračovať bude v horskej.

01.10.2023 06:58
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata

„Jedna kapitola sa uzatvára, ďalšia otvára,“ povedal žilinský rodák pre Cyclingnews.

Trojnásobný majster sveta sa predstaví na pretekoch Tour de Vendée. Pre jeho francúzsky tím TotalEnergies pôjde o domáce podujatie. Aj keď by mu Saganovi profil mohol vyhovovať, čo sa týka šancí na úspech, zostáva realistom.

Vingegaard, Kuss, Roglič Čítajte aj Na Sagana nemá ani doma. Nečakanému šampiónovi svedčí viac bicykel ako bežky

„No, myslím si, že po Tour de France a po majstrovstvách sveta v horskej cyklistike aj na ceste moja forma klesla. Pred dvoma týždňami som ochorel. Tieto preteky sú však pre tím veľmi dôležité, pretože má v tejto časti sídlo.

Zorganizovali pre mňa peknú rozlúčku a tiež oslavu mojej kariéry. Bude tu teda čo robiť a je pre mňa potešením stretnúť sa so všetkými, ktorí nás podporujú,“ povedal 33-ročný Sagan, víťaz 121 pretekov.

„Preteky budú trvať štyri či päť hodín, uvidíme, ako sa počas nich budem cítiť. Ako hovorím, vraciam sa po chorobe. Ak môžem kolegom pomôcť, urobím to, alebo ak budem dobre jazdiť, tak niečo skúsim. Uvidíme,“ dodal.

Peter Sagan Čítajte aj Ošiaľ na festivale. Sagan prikývol Flámom a odniesol si triumf. V kritériu zdolal aj víťaza zo Champs-Élysées

Slovenské médiá v nenápadnom mestečku La Roche-sur-Yon v západnom Francúzsku neočakáva. „Nemyslím si to. Priatelia či členovia tímu tam budú, ale médiá zo Slovenska nie,“ vravel.

Zatiaľ nevie, na ktorých pretekoch sa predstaví vo farbách nového zamestnávateľa Specialized Factory Team.

„Tím ešte finišuje s tohtoročnou sezónou a potom naplánuje harmonogram ďalšieho ročníka. Na programe sú pre mňa všetky preteky Svetového pohára, čo sa týka menších podujatí, nič nie je isté. Pracujeme na tom,“ pokračoval Sagan, ktorý prirovnal svoje pokračovanie kariéry k prechodu z formuly 1 na rely.

00. Hlavná FOTO Čítajte aj Sagan patrí medzi svetovú smotánku. V čom sa môže rovnať s Ronaldom či Nadalom?

„Na budúci rok bude hlavné užiť si to. Atmosféra bude uvoľnenejšia, ste bližšie k prírode… ale potom sa chcem predstaviť aj na olympijských hrách. Je tu ešte veľa vecí, ktoré treba urobiť.

Ešte som neskončil. Koniec na ceste som naplánoval pred rokom, takže som sa s tým zmieril. Nič neľutujem, môžete sa len učiť a tešiť sa na to, čo príde.“

Jedinečné priateľstvo - Peter Sagan a Daniel Oss Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan a Daniel Oss - nielen kolegovia,...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan