Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo sa deje s van Aertom? Belgická hviezda sa vrátila domov v rozpakoch

Strieborná medaila z pretekov s hromadným štartom sa mu málila. Veď takú jednu už doma mal.

14.08.2023 22:21
van aert MS Foto:
Wout van Aert na trati časovky na MS 2023 v Glasgowe.
debata

Wout van Aert sa vrátil domov z MS v Glasgowe s rozpačitými pocitmi. Ani na šampionáte, kde v pretekoch elite i časovke patril medzi top favoritov, sa vytúženého víťazstva nedočkal.

Zatiaľ posledné v tejto sezóne, ak nepočítame titul na belgickom šampionáte, dosiahol na klasike E3 Saxo Bank Classic v marci.

Sagan horská Glasgow Čítajte viac Van der Poel zúril, Sagan rozdýchaval, protekcia im nepomohla. Nechutné, sťažoval sa Slovákov budúci kolega

V škótskej metropole vybojoval druhú priečku v náročných pretekoch s hromadným štartom, keď nad jeho sily bol len jeho odveký rival Mathieu van der Poel.

Striebro sa mu však málilo. Jedno už doma má – z MS 2020, keď si nechal v závere utiecť Juliana Alaphilippa. Druhý skončil aj na olympiáde v Tokiu, k tomu získal aj dve striebra z časoviek (MS 2020, MS 2021).

„Stále mi niečo málo chýbalo. Častokrát som cítil dobré nohy, mal som dobrú formu, ale možno som chcel až príliš. Nastal čas sa pohnúť ďalej a pokúsiť sa o výhry v budúcnosti,“ vravel van Aert po MS.

Belgická hviezda má za sebou turbulentné obdobie.

Wout van Aert so synom Georgom na MS 2023 v... Foto: ČTK / Panoramic / Gvg
Van Aert MS Glasgow Wout van Aert so synom Georgom na MS 2023 v Glasgowe.

Elitný univerzál najskôr išiel na Tour de France na doraz pre potreby tímového lídra Jonasa Vingegaarda.

V príprave na šampionát zase intenzívne pomáhal manželke Sarah, keďže dvojici sa narodilo druhé dieťa.

„Nemyslím si, že to malo na mňa vplyv. Cítil som sa silný na MS v pretekoch elite aj v časovke. V prvom prípade bol lepší len jeden súper, v časovke štyria. Dúfal som v lepší výsledok, ale je to, ako to je,“ reagoval van Aert, ktorý v časovke bral piate miesto.

svrček bronz Čítajte viac Svet žasne nad nevídaným gestom Svrčeka na MS. V závere pomohol súperovi, ktorý ho napokon obral o striebro

Časovka sa išla v okolí mesta Stirling, ktoré je významnou historickou lokáciou Škótska. V roku 1297 pri tomto meste škótsky hrdina William Wallace porazil armádu anglického kráľa.

„Trať bola veľmi zaujímavá, s krásnou scenériou. Profil mi sedel. Ale vadil mi typický škótsky vietor, fúkal až príliš silno,“ dodal.

Najbližším programom van Aerta by mali byť preteky Okolo Británie, ktoré štartujú na začiatku septembra.

Aké izby nájdete v Saganovom hoteli Fotogaléria - 47 fotiek Všetky fotky
Hotel Petra Sagana môže vítať nových hostí....
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #MS #Wout van Aert #Glasgow 2023