Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý štart nestačil, Sagan v terénnom kritériu na MS zaostal: V úvode som si vravel, že len vydržať

Peter Sagan má za sebou prvý z dvoch štartov na MS v Glasgowe v disciplíne horská cyklistika.

10.08.2023 19:15 , aktualizované: 21:43
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan v Glasgowe.
debata (5)

Vo štvrtkovom cross country na krátkej trati obsadil spomedzi 55 pretekárov 37. priečku. Za víťazom Samuel Gazeom, ktorý finišoval v čase 20:27 min, zaostal o minútu a 9 sekúnd. Sagan štartoval z posledného radu, keďže nemal žiadne body v rebríčku UCI.

Druhý slovenský reprezentant na štarte Matej Ulík skončil na 47. mieste, keď ho z trate odvolali tri kolá pred koncom.

Preteky pripomínajúce terénne kritérium sa išli na 11 okruhov, každý meral 900 m.

Sagan mal výborný štart, po troch kolách sa posunul o 20 miest. V ďalších kolách sa však jeho progres zastavil a napokon finišoval vo štvrtej desiatke.

Trojnásobný majster sveta v cestných pretekoch absolvoval svoj prvý štart na tohtoročných MS v horskej cyklistike po trojtýždňovej príprave.

"Odštartovalo sa strašne na plný plyn. Prvé tri kolá to bolo hrozne ťažké a vravel som si, že len vydržať. No musel som si jedno kolo trošku oraziť, a tak som sa trochu prepadol nižšie.

Potom som sa zasa začal dostávať do tempa a bolo to už lepšie a lepšie. Je jasné, že po tých rokoch v cestnej cyklistike si musím upraviť tréningy na úplne inú intenzitu," citovala Sagana facebooková stránka Slovenského zväzu cyklistiky.

Sagan horská Čítajte aj Bez práce dlho nezostal. Sagan má nový tím, budú ho platiť Američania

Novozélandský víťaz Gaze sa držal od úvodu v popredí. V deviatom kole bol tretí, no následne sa predral na čelnú pozíciu, z ktorej ho už nikto nezosadil, aj keď Francúz Victor Koretzky mohutne finišoval. Nadviazal tak na zlato z vlaňajších MS v Les Gets. Tretí skončil s dvojsekundovým odstupom Brit Thomas Pidcock.

Pôvodne sa mal Sagan predstaviť na MS až cez víkend, no dostal výnimku a možnosť súťažiť už aj vo štvrtok. Klasické preteky, na ktorých zabojuje o miestenku na OH 2024 v Paríži, sú na programe v sobotu.

Horská cyklistika – cross country

Muži elite – krátka trať: 1. Samuel Gaze (N.Zél.) 20:27 min., 2. Victor Koretzky (Fr.) rovnaký čas ako víťaz, 3. Thomas Pidcock (V.Brit.) +2 s, 4. Alan Hatherly (JAR) +4, 5. Sebastian Fini Carstensen (Dán.) +5, 6. Martinš Blums (Lot.) +8, …, 37. Peter SAGAN +1:09 min., 46. Matej ULÍK (obaja SR) +3 kolá

Peter Sagan so synom (nielen) v Žiline Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
 Peter Sagan so synom Marlonom v trail parku v...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #horská cyklistika