Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bizarný incident na Okolo Poľska: Na búračku troch áut doplatil lekár podujatia

K vážnej nehode došlo u našich severných susedov na cyklistickom podujatí Okolo Poľska. Pred koncom druhej etapy, zhruba 30 km do cieľa, sa zrazili tri autá pretekárskej kolóny.

01.08.2023 17:10
793470790 Foto:
Sedemdňové etapové podujatia Okolo Poľska vyvrcholí poslednou etapou v piatok.
debata

Ako informoval Przeglad Sportowy, na nehodu najviac doplatil lekár podujatia Piotr Leszczynski, ktorý utrpel zlomeninu kolena.

Nehoda sa stala ešte v nedeľu, no až v utorok vyšli najavo okolnosti okolo nej. Jeden z cyklistov tímu Human Powered Health hlásil defekt, kvôli ktorému prudko zastavil tesne za pelotónom.

Auto jeho tímu okamžite zastavilo a najskôr do neho „ťuklo“ vozidlo tímu Vittoria a za ním nasledoval tvrdí náraz vozidla lekára pretekov. Pozrite si incident na videu:

Pre následky nehody spomínaný Lekár Leszczynski už nemohol ďalej pokračovať v týždňových etapových pretekoch a bol nahradený.

Preteky Okolo Poľska pokračovali v utorok 199 km dlhou etapou z Strzelina do Opole. O jej víťazovi sa rozhodovalo v hromadnom špurte, v ktorom bol najrýchlejší Holanďan Olav Kooij (Jumbo-Visma) pred svojim krajanom Marijnom Van den Bergom (EF Education-EasyPost).

Nezabudnuteľné momenty Petra Sagana na Tour Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Zaspomínajte si na najslávnejšie momenty Petra...
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Okolo Poľska