Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útrapy najlepšieho špurtéra na Tour de France: Philipsenovi sa vyhrážali smrťou

Belgický rýchlik Jasper Philipsen má za sebou najlepšiu Tour de France v kariére. Vyhral štyri špurtérske etapy a získal zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. V zákulisí pretekov sa však jazdec tímu Alpecin-Deceuninck trápil.

27.07.2023 10:45
France Cycling Tour de France Foto: ,
Jasper Philipsen sa po prvýkrát v kariére tešil zo zisku zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže.
debata

Trápenie mu spôsobovali nenávistné a výhražné komentáre na sociálnych sieťach, ako prezradila pre portál Sporza jeho priateľka Melanie Peetermansová.

Tvrdo vybojované úspechy mali aj odvrátenú stranu. Predovšetkým preto, že v posledných metroch často dominuje okrem rýchlosti aj nekompromisnou a agresívnou povahou.

Jeho štýl jazdenia po etapách kritizovali nielen cyklistickí fanúšikovia, ale musel čeliť námietkam aj zo strany konkurenčných tímov. Všetky sťažnosti však boli počas Tour zamietnuté.

Sagan Tour Čítajte viac Na také niečo by som ani nesadol! Belgičania zvozili Saganov bicykel pod čiernu zem

„Správy, ktoré Jasper dostával, naozaj neboli pekné,“ uviedla Peetermansová. „Na sociálnych sieťach sa mu niekoľkokrát vyhrážali smrťou.“

Peetermansová nerozumela toľkej nenávisti, keď spomínaní kritici ani nepoznajú jej priateľa. Následkom toho už podľa nej nedokázal Philipsen naplno využiť svoj potenciál.

„Po víťaznej etape, krátko po dojazde, mi povedal: Nie, zase niečo o mne napísali. Byť takto sklesnutý, keď vyhráte etapu na Tour de France, je naozaj zlé,“ skonštatovala.

Peter Sagan Čítajte viac Príde TotalEnergies pošta? Sagan pri 66 km/h míňal radar, jeho vsuvka pred Parížom baví fanúšikov

Peetermansová dúfa, že vlna nenávisti čoskoro ustúpi a ľudia si uvedomia, aký je Jasper dobrý človek. „Absolútne nie je pravda, že je arogantný,“ vysvetľuje.

Odsudzovala skutočnosť, že fanúšikovia robia unáhlené úsudky na základe desiatich sekúnd, ktoré vidia v televíznej obrazovke. Zabúdajú pri tom na to, že cyklisti sa musia počas šprintu rozhodnúť vo veľmi krátkom čase.

„Potom vidia všetko viackrát v spomalených záberoch a môžu hovoriť o tom, čo mal ktorý pretekár urobiť inak. Ale pre nich to nie je videohra,“ zakončila Peetermansová.

Nezabudnuteľné momenty Petra Sagana na Tour Fotogaléria - 43 fotiek Všetky fotky
Zaspomínajte si na najslávnejšie momenty Petra...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Jasper Philipsen