Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keby aspoň pokutovali tých, čo... Sagan svojsky okomentoval ťah, ktorý mu rozhodcovia neodpustili

Peter Sagan si v piatkovej horskej 13. etape Tour de France bezpečne strážil limit a do cieľa prišiel na 158. mieste so stratou 25 minút na víťaza Michala Kwiatkovského (Ineos Granadiers).

15.07.2023 09:37
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan s kolegami na archívnej snímke.
debata (9)

Prvé stúpanie asi 60 km pred cieľom prešiel slovenský cyklista v pelotóne, následne išiel s ostatnými šprintérmi, medzi ktorými už chýbal Caleb Ewan. Austrálsky rýchlik zostal sám vzadu a nakoniec z Tour odstúpil.

Saganov tím TotalEnergies hýril počas etapy aktivitiou, do 19-členného únika sa dostal jeho kolega Pierre Latour.

Štrnásta etapa Tour de France pohľadom Lukáša Timka
Video

„Podarilo sa nám dať do úniku Pierra Latoura. Dnes to bolo v pohode, podľa mňa to bude v sobotu a nedeľu horšie. Tour neodpúšťa,“ uviedol Sagan pre RTVS.

Pred štartom sa dozvedel informáciu o penalizácii. Jury ho potrestala za potlačenie tímového kolegu Mathieua Burgaudeaua v úvode štvrtkovej 12. etapy pokutou 500 švajčiarskych frankov, obaja prišli aj o desať sekúnd v celkovej klasifikácii a o šesť bodov v bodovacej súťaži.

789111822 Čítajte viac Súboj najlepších vrchárov pre Poliaka Kwiatkowského. Pogačar stiahol osem sekúnd na lídra

„Musel som mu pomôcť na piatom kilometri. Chýbal mu kúsok, aby doskočil do prvej skupiny, tak som ho tam trochu ,šupol'. Keď chcú zarábať, tak chcú zarábať. Keby aspoň pokutovali tých, čo tlačia, keď š.ia na bicykli,“ vravel Sagan s úsmevom.

Žltý dres si udržal obhajca Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), no po záverečnom nástupe Tadeja Pogačara (SAE Team Emirates) má k dobru už len deväť sekúnd.

Tour pokračuje cez víkend ďalšími dvoma horskými etapami v Alpách. V sobotu je na programe 151,8 km dlhá trasa z Annemasse do Morzine les Portes du Soleil s piatimi stúpaniami. Budeme ju sledovať naživo.

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan