Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan si poslednú Tour de France užíva. Jeho odchodom príde o najväčšieho šoumena

Už druhý týždeň pokračuje jedno z najsledovanejších športových podujatí - Tour de France. Stodesiaty ročník pretekov je pre slovenskú hviezdu cyklistiky Petra Sagana rozlúčkou s profesionálnou kariérou. Ako sa mu darí a aké má šance na prípadné 13. etapové víťazstvo? Aká je zatiaľ tohtoročná tour a kto je medzi favoritmi na víťaza?

11.07.2023 18:30
debata
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Slovenský cyklistický šampión sa lúči s profesionálnou kariérou na najväčšej, najstaršej, a aj najsledovanejšej súťaži Tour de France, ktorá pokračuje už druhý týždeň z celkových troch. Ak fanúšikovia očakávali útok na prvé priečky v etapových víťazstvách, alebo v rebríčku bodovacej súťaže, môže byť sklamaný. „Asi mi tikajú biologické hodiny,“ sebakriticky zhodnotil po jednej z etáp svoj výkon samotný Sagan.

Napriek tomu si tour užíva a je si isto vedomý toho, že si už nemusí nič dokazovať. „Urobil si ju takú akú chce. Nech sa zabaví. Už nesúťaží pod takým tlakom ako v minulosti. Sám najlepšie vie na čo má a na čo nemá,“ hovorí športový redaktor denníka Pravda Michal Bakaj.

Do sveta modernej cyklistiky a Tour de France však Sagan urobil hlboký zárez. „Cyklistika v prvej dekáde tohto tisícročia trpela dopingovými škandálmi, do ktorých boli namočení viacerí špičkoví pretekári. Najznámejší z nich bol Lance Armstrong. Ľudia akoby zanevreli na tento šport, prestali veriť, že je férový a preto sa odkláňali diváci a aj fanúšikovia. Keď v roku 2012 nastúpil na scénu neznámy dlhovlasý Slovák, svojimi výkonmi a šoumenskym prístupom ich vrátil k obrazovkám a k tratiam. Znovu priblížil cyklistiku k bežným ľuďom,“ hodnotí reportér Bakaj.

Čo bude Peter Sagan robiť po profi kariére v cestnej cyklistike? Má medzi mladými talentami svojho potenciálneho nasledovníka? Vypočujte si v podcaste denníka Pravda.

Ďalšie podcasty Pravdy

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Tour de France #Peter Sagan #Počúvajte Pravdu