Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo to stvárajú? Sagan sa vyhol komickému stretu, smial sa on aj komentátori. V cieli zvážnel

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu TotalEnergies zvládol aj štvrtkovú šiestu etapu na 110. ročníku pretekov Tour de France s legendárnym stúpaním na Col de Tourmalet.

07.07.2023 09:37
Sagan gruppetto cav Foto:
Peter Sagan.
debata

Tridsaťtriročný Žilinčan sa umiestnil na 155. priečke so stratou 32:24 min na víťazného Slovinca Tadeja Pogačara (UAE Team Emirates), ktorý v cieľovom kopci etapy s dĺžkou 145 km z Tarbers do Cauterets-Cambasque uspel v súboji s obhajcom prvenstva Dánom Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma).

Tour de France 2023, 7. etapa, profil Čítajte aj Očami experta: Po dvoch dňoch sa opäť dočkajú šprintéri. Pretlačí sa dopredu aj Sagan?

Vingegaard s Pogačarom ako dvaja najväčší favoriti na víťazstvo ušli ostatným lídrom tímov a rozdali si to o etapový triumf. Dosiahol ho Pogačar, ktorý získal na Vingegaarda 24 sekúnd a posunul sa zo šiesteho na druhé miesto v celkovom poradí. Na vedúceho Dána stráca 25 sekúnd.

Vingegaard vyzliekol zo žltého dresu Austrálčana Jaya Hindleyho (Bora-hansgrohe), ktorý klesol na tretiu priečku so stratou 94 sekúnd na nového lídra.

Do cieľa zostávalo necelých 80 kilometrov, keď trojnásobný majster sveta zo Slovenska prechádzal popri Adrienovi Petitovi (Intermarché–Circus–Wanty) a Alexisovi Renardovi (Cofidis). Táto dvojica sa postarala o zábavnú vsuvku, keď Petit nechtiac vytlačil Renarda mimo cesty a potom sa ho snažil zachytiť.

Sagan sa za nimi obzrel s úsmevom na tvári, pobavili sa aj komentátori:

Žilinský rodák prišiel do cieľa v časovom limite a môže pokračovať v pretekoch.

„Mali sme celkom šťastie, že počas celej etapy nepršalo a začalo až po jej skončení. Na Tourmalet som mal zlé spomienky, lebo raz som ho absolvoval doráňaný a ledva som to vtedy prežil. Dnes to bolo lepšie,“ zhodnotil Sagan šiestu etapu vo videu na facebooku RTVS Šport.

21. Hlavná FOTO Čítajte aj Nedostihnuteľný kráľ Tour de France. Na Sagana sa nechytajú Pogačar ani Cavendish

Osemnásobný slovenský šampión nezískal ani vo štvrtok žiadne body, a tak mu s 27 bodmi patrí 20. pozícia v súťaži o zelený dres so stratou 123 bodov na vedúceho Belgičana Jaspera Philipsena (Alpecin-Deceuninck).

V celkovej klasifikácii sa nachádza na 137. poste s mankom 1:28:08 h na Vingegaarda.

Po dvoch horských etapách v Pyrenejách čakajú na cyklistov dve rovinaté etapy, piatková siedma z Mont-de-Marsan do Bordeaux meria 170 km a obsahuje iba jedno stúpanie najnižšej kategórie. Očakáva sa v nej súboj šprintérov. Etapu budeme sledovať naživo.

Luxusný komplex Petra Sagana v Žiline Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nedostavané rodinné sídlo premenil na luxusný...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2023 #TotalEnergies