Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úprimný Sagan po prvom špurte na Tour: Asi mi odťukávajú biologické hodiny

Preč sú tie časy, keď sme videli slovenského cyklistického fenoména Petra Sagana na absolútnej špici hromadných špurtov na Tour de France. Samotný trojnásobný majster sveta po 19. mieste prezradil, prečo to tak v 3. etape bolo.

03.07.2023 20:16
sústredený Sagan Foto:
Peter Sagan na tohtoročnej Tour de France.
debata (27)

Po dojazde 3. etapy nebol z výsledku nijako rozčarovaný, ale ani zďaleka to nebol ten sebavedomý a nebojácny Sagan, ako ho poznáme z minulosti.

„No, asi mi odťukávajú biologické hodiny. Bolo toho dosť, dva razy som sa skoro zamotal do pádu a vravím si, ja sa tu nepotrebujem zabiť. Nevadí, také sú šprinty,“ uviedol Sagan pre RTVS.

33-ročný 7-násobný držiteľ zeleného dresu za víťazstvo v bodovacej súťaži absolvoval v posledných týždňoch niekoľko nebezpečných pádov. Ten posledný na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka v Tlmačoch.

„Predtým sme bojovali v šprintoch možno šiesti – siedmi. Teraz mi to pripadá tak, že tí, čo rozbiehajú šprinty sú ešte agresívnejší, ako samotní šprintéri,“ skonštatoval Sagan.

Priznal, že záverečné dojazdy sú nebezpečné. „Na poslednom kilometri som skoro dva razy spadol. Celkom som to ustál, ale keď som sa pokúšal ísť dopredu, zase sa to tam lízlo, zase som sa videl v páde. Už to je také… Dobre, už to iba dôjsť, aby sa nespadlo,“ dodal vicemajster Slovenska.

Luxusný komplex Petra Sagana v Žiline Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Nedostavané rodinné sídlo premenil na luxusný...
27 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan