Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Taliansku. Na autá a motorky sa lepili ako osy na med. Diskvalifikovali 31 cyklistov

Chceli si to uľahčiť, preteky sa pre nich skončili. Po 4. etape Baby Giro, čiže pretekov Giro d'Italia pre jazdcov do 23 rokov, bolo diskvalifikovaných až 24 pretekárov pre neobhájiteľný podvod. Ďalších sedem pribudlo vo štvrtok ráno.

15.06.2023 17:16
783326495 Foto:
Na snímke cyklisti na podujatí Giro Next Gen 2023 počas stúpania na Stelvio.
debata (1)

Dôvod? Pri náročnom stúpaní na kopec Stelvio sa držali tímových áut aj policajných motoriek a nechali sa tak proti pravidlám vyniesť na vrchol.

Je nepochopiteľné, že v dnešnej dobe mobilných telefónov a sociálnych sietí si cyklisti mysleli, že im ich podvod prejde bez povšimnutia. Jeden z fanúšikov zachytil, ako sa dve desiatky cyklistov nenamáhali šliapať do pedálov.

Switzerland Tour de Suisse Čítajte viac Sagan zaostal, v kopcoch bol bez šance. Etapu ovládol Ayuso, preteky majú nového lídra

Pretekári sa zachytili za vozidlo svojho či iného tímu a časť stúpania na Stelvio odpočívali. Jedného z áut sa ich naraz držalo dokonca osem. Pozrite si to na videu:

Najskôr to vyzeralo tak, že spravodlivosti uniknú, pretože po etape bolo údajne potrestaných len päť cyklistov. Následne ale taliansky web TuttobicWeb zverejnil ťažko uveriteľné video.

V noci zo stredy na štvrtok tak organizátori vydali tlačovú správu, podľa ktorej všetkých 24 hriešnikov okamžite končí na podujatí.

Okrem diskvalifikácie dostali aj pokutu 100 švajčiarskych frankov a boli im odobratých 25 bodov z rebríčka Medzinárodnej cyklistickej federácie. Z pretekov boli vylúčené aj štyri tímové vozidlá.

Fascinujúci príbeh cyklohviezdy Petra Sagana Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan je trojnásobný majster sveta v...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stelvio #Baby Giro