Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Šialené Giro! Traja najlepší skončili na ceste, Španiela zastavil až náraz do domu

Kvôli covidu prišli slávne etapové preteky, Giro d'Italia, o najväčšieho favorita Remca Evenenepoela. V stredu pripravil podujatie o ďalšieho adepta na celkový triumf nebezpečný pád.

17.05.2023 21:10
776554980 Foto:
Cyklisti mali v 11. etape Gira problémy s prudkými zjazdami na mokrej vozovke.
debata

Pri jednom zo zjazdov v zákrute spadol líder celkového poradia Geraint Thomas, Primož Roglič aj Tao Geoghegan Hart – čiže najlepšia trojica celkového poradia.

Giro prišlo počas necelých dvoch týždňov už o vyše tri desiatky pretekárov a 11. etapa mala mať hladký priebeh. No ovplyvnili ju škaredé pády.

Na mokrej trati pri rýchlom zjazde spadol najskôr Alessandro Covi, ktorého nasledoval muž v ružovom drese Thomas a druhý muž celkového poradia Roglič. O chvíľu neskôr neustál náročnú situáciu ani Hart. Pozrite si ich pády na videu:

Thomas na nič nečakal, bicykel mal nepoškodený tak nasadol a pokračoval v zjazde. Roglič tiež nemal zdravotné problémy, len musel počkať na náhradný bicykel. Najhoršie skončil Hart.

28-ročný britský pretekár ostal ležať na zemí v nezávidenia hodnej pozícii a nedvíhal sa. Len dal tímovým kolegom z Ineosu signál, aby pokračovali. Zdravotníci ho neskôr naložili na nosidlá a odviezli do nemocnice.

Len pár minút po tomto incidente prišiel ďalší. V hlavnej úlohe bol Španiel v drese Movistaru Óscar Rodriguez.

Nemohol zabrániť stretu s dopravnou značkou na kraji cesty. Tá ho však nestavila a Rodriguez tvrdo narazil do rohu domu. Aj on musel po tomto páde odstúpiť z tohtoročného Gi­ra.

Bližšie informácie o zdravotnom stave Harta a Rodrigueza ich tímy ešte neposkytli. Každopádne po strede prišlo Giro minimálne o ďalších dvoch cyklistov.

Dotrhané dresy, krv na tele. Pamätné pády Sagana Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Incident s motocyklistom, bundou, nepríjemné...
debata chyba
Viac na túto tému: #Giro d'Italia #Primož Roglič #Tao Geoghegan Hart