Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa pre Sagana. Tour de France sa začne v jemu blízkej krajine

Cyklistické preteky Tour de France odštartujú v roku 2024 troma etapami v Taliansku a pre usporiadanie OH nebudú finišovať v Paríži. Práve na Apeninskom polostrove odštartoval úspešnú kariéru Peter Sagan, keď v roku 2010 podpísal zmluvu s tímom Liquigas - Doimo.

21.12.2022 19:50
Sagan 2011 Foto:
Peter Sagan v roku 2011 v tričku talianskej cyklistickej stajne Liquigas.
debata (1)

Začiatok trojtýždňového podujatia bude vo Florencii, čo je príležitosťou na oslavu tamojšej cyklistiky a stého výročia víťazstva Ottavia Bottecchiu.

Bývalý cyklista sa stal historicky prvým Talianom, ktorý triumfoval na najprestížnejších etapových pretekoch. „Šesťkrát sa štartovalo z Holandska, ktoré nemá ani spoločnú hranicu s Francúzskom, no nikdy nie v Taliansku. Je to nezrovnalosť, ktorá sa vyrieši,“ povedal podľa agentúry AFP riaditeľ pretekov Christian Prudhomme.

704795545 Sagan Peter Tour Čítajte viac Sagan sa sťažuje na van Aerta: Ako človek ma veľmi sklamal

Prvá horská etapa s prevýšením 3700 metrov zavedie pelotón z Florencie do Rimini. Povedie aj okolo múzea Gina Bartaliho, víťaza Tour z rokov 1938 a 1948.

„Je tu zjavné prepojenie s legendou talianskej cyklistiky a jej šampiónmi,“ povedal Prudhomme, pretože pretekári pôjdu aj okolo miesta odpočinku ďalšieho dvojnásobného šampióna Fausta Coppiho. V meste Cesenatico odštartuje etapa, kde je pochovaný víťaz z roku 1998 Marco Pantani.

Peter Sagan v číslach, porovnanie uplynulých sezón Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Sezóna 2011
Výhry: 15
Najazdené súťažné...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Liquigas