Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan a Van Aert opäť bok po boku. Belgičan vyslal súperom jasný odkaz

V tejto sezóne vybojoval už deväť triumfov a túži po ďalších vrátane toho najcennejšieho.

08.09.2022 17:02
Sagan Van Aert Foto:
Hviezdy víkendových pretekov v Kanade: Geraint Thomas, Wout van Aert, Peter Sagan, Greg van Avermaet, Michael Matthews, Tadej Pogačar
debata

Wout van Aert nechýba na štartovej listine kanadských jednorazoviek GP Cycliste de Québec (9. septembra) a GP Cycliste de Montréal (11. septembra).

Najuniverzálnejší cyklista súčasnosti neberie preteky v krajine javorového listu len ako prípravu na blížiaci sa svetový šampionát v Austrálii, kde bude patriť medzi top favoritov, ale má jasný cieľ.

Peter Sagan Čítajte viac Sagan sa vracia na miesto činu. Od TotalEnergies má plnú podporu

„Chcem vyhrať. Aj preto, že som v Kanade ešte nikdy nesúťažil. Obe klasiky majú zaujímavý profil, ktorý mi vyhovuje,“ vravel van Aert na tlačovej konferencii pred štartom pretekov.

Na prezentácii trofeje pre víťaza sa stretol s jazdcami, ktorí budú jeho hlavnými súpermi. Okrem Petra Sagana nechýbali Tadej Pogačar, Michael Matthews, Geraint Thomas či Greg van Avermaet.

Matthews vyhral v Kanade dvakrát, Sagan dokonca trikrát (Montreal 2013, Québec 2016, 2017). Druhý québecký triumf bolo pre Slováka jubilejné sté víťazstvo v kariére.

Van Aertovi triumfy z Montrealu či Québecu zatiaľ chýbajú, čo by rád zmenil. Zároveň sa chce víťazne naladiť na MS v Austrálii.

Trať vo Wollongongu má podobný profil ako kanadské jednorazovky. Pôjde sa okruhové preteky s krátkymi, ale ostrými stúpaniami, čo bude vyhovovať predovšetkým elitným klasikárom.

sagan ebike Čítajte viac Bielo-čierna nádhera. Sagan jazdí na tátošovi v cene nového auta

Medzi nich stále patrí aj Sagan.

Letnú prípravu po Tour de France absolvoval na vysokohorskom sústredení v Utahu a spestril si ju účasťou na MS v horskej cyklistike, kde štartoval v pretekoch e-bikoch.

"Bola to pre mňa trochu iná sezóna v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi. Kvôli covidu som sa začal dostávať do formy neskôr ako zvyčajne. Teraz sa cítim dobre, čo ma teší.

Aj po Tour de France sa mi trénovalo dobre. No až ďalšie preteky mi môžu skutočne ukázať, ako na tom momentálne som," uviedol Sagan pre stránku svojho zamestnávateľa.

Peter Sagan Čítajte viac Skoky, zablatená špecialita, šrám na chrbte. Takto bojoval Sagan

„Mám za sebou kvalitnú prípravu. Už som v Kanade vyhral, ale štýl jazdenia sa mení každým rokom. Moje šance na úspech budú záležať aj na tom, ako budú preteky vyzerať od štartu po cieľ,“ pokračoval.

„K pretekom budem pristupovať tak, ako ku všetkým, na ktorých som sa zúčastnil, odkedy som sa stal profesionálnym cyklistom. Hlavným cieľom bude podať čo najlepší výkon a dosiahnuť čo najlepší výsledok pre seba i tím,“ zdôraznil.

Na tlačovej konferencii v Québecu pred pretekmi bol aj redaktor tamojších novín La Presse Simon Droui, ktorý poskytol pohľad do zákulisia stretnutia jazdcov s médiami.

Toto sú partnerky najlepších cyklistov na svete Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Mathieu van der Poel a jeho kráska Roxanne...

„Čo môžu zmeniť tri roky… Keď moderátor tlačovej konferencie ohlásil otvorené rozhovory so šiestimi hlavnými postavami podujatia Grand Prix Cycliste de Québec, drvivá väčšina novinárov a kamier išla k stolu, ktorý obsadil Tadej Pogačar,“ uviedol žurnalista.

Dvojnásobný víťaz Tour bol suverénne najobletovanejším jazdcom…

Nový elektrobicykel Petra Sagana Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Elektrobicykel Petra Sagana z MS 2022 -...

„Hviezda trojnásobného majstra sveta Sagana trochu pohasla,“ dodal, no zároveň podotkol, že slovenská „rocková hviezda pelotónu“ bola v rozhovore „zhovorčivejšia ako kedykoľvek predtým“.

Saganova francúzska stajňa TotalEnergies mu tento rok poskytla plnú podporu a spolu s ním vyslala do Kanady silný tím.

Figurujú v ňom špecialisti na jednorazové preteky Pierre Latour s Anthonym Turgisom, ako aj dvorní pomocníci Sagana Daniel Oss s Maciejom Bodnarom. Sedemčlenný tím dopĺňajú Paul Ourselin a Fabien Doubey.

Sagan dodal, že program po majstrovstvách sveta si prediskutuje s tímom.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Wout van Aert #MS 2022 v cyklistike