Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Sagan jazdil na zadnom kolese a robil šmyky. To je zasa on

Aké podmienky mal na vysokohorskom sústredení?

V Utahu býval s malou skupinou cyklistov vo výške dvetisíc metrov a jazdili v teréne aj výrazne nad tritisíc metrov. Mal ideálne podmienky na prípravu, ktorú si už viackrát vyskúšal. Všetko im tam klaplo. Peter bol vo svojej koži, trošku na bicykli vystrájal, šantil.

On potrebuje jazdiť na zadnom kolese, robiť šmyky… V tom je ako dieťa, ktoré sa zabáva. Často sa prejaví ako spontánny typ, správa sa intuitívne, urobí niečo, čo nik nečaká, to je jeho výhoda, tým prekvapí súperov. Bol evidentne zasa v pohode, uvoľnený. Opäť to bol starý Sagan, ako sme ho poznali v minulých rokoch.

Vo Švajčiarsku mal však opäť pozitívny test na koronavírus. Ako ho to môže ovplyvniť?

To je otázka. Ale cítil sa dobre, nemal nijaké príznaky, nejaký čas už odvtedy prešiel. Dúfam, že to bude v poriadku.

Dylan Groenewegen (vpravo) sa teší z triumfu v 3. etape. Peter Sagan (vpravo) skončil štvrtý. Čítajte aj Sagana blokoval líder van Aert. Slovák bojoval o pódium až do konca

Naznačilo niečo jeho ôsme víťazstvo na majstrovstvách Slovenska predminulý víkend?

Z toho by som veľké závery nerobil. Kto ho mal zdolať? Mám pocit, že nešiel ani na plný plyn, zviezol sa v pohode s českými jazdcami. Okruh bol celkom náročný, vládla horúčava, ale úroveň pretekov nebola vysoká. Slovenská cyklista je v úbohom stave. Sagan nemá doma konkurenciu. V časovke získal titul Cully, tretí bol Kuba, to sú dnes v podstate amatéri.

Aké šance dávate Saganovi v prvom štarte na Tour v novom tíme? Dočká sa víťazstva v etape?

Verím, že je to možné. Šancu má najmä v prvej tretine pretekov, keď ešte nebudú vysoké kopce. V strednej časti pretekov to už bude podstatne ťažšie. Nemusí zvíťaziť v troch etapách. Stačí mu triumfovať v jednej. To sa na Tour počíta. Potvrdil by, že je stále veľký šampión a treba s ním ešte rátať.

Na Tour vybojoval dvanásť etapových víťazstiev. Spomínali ste záverečnú na Champs Élysées, ktorú nikdy nevyhral. Môže sa ešte tešiť aj z tohto triumfu?

Možné je všetko… Ale musí sa dostať do Paríža, čo bude v jeho situácii náročné. Ak vyhrá etapu, tak skôr v úvodnej časti podujatia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Milan Jurčo