Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

TotalEnergies posiela do Saudskej Arábie elitu. Sagan chýba

Niccoló Bonifazio, Anthony Turgis, Niki Terpstra, Daniel Oss, Dries Van Gestel, Victor De la Parte a Alexandre Geniez. Túto cyklistickú zostavu posiela francúzsky tím TotalEnergies na preteky Saudi Tour.

29.01.2022 22:37
Anthony Turgis Foto:
Anthony Turgis do Saudskej Arábie pôjde.
debata (2)

Zatiaľ čo exjazdec stajne Bora-Hansgrohe Oss figuruje v nominácii, súťažná premiéra bratov Petra a Juraja Saganovcov v novom drese sa uskutoční neskôr.

Podujatie v Saudskej Arábii sa začne už budúci utorok, v pláne má päť etáp (tri šprintérske, klasikársku a kopcovitú).

Privíta 16 tímov (z toho polovica WorldTour) so zvučnými menami. Medzi šprintérmi ide napríklad o Austrálčana Caleba Ewana (Lotto Soudal), Kolumbijčana Fernanda Gaviriu (UAE Team Emirates), írskeho navrátilca v tíme Bora-Hansgrohe Sama Bennetta či Taliana Davida Balleriniho (Quick-Step).

Za zmienku stojí aj štart Saganovho francúzskeho kolega Turgisa, ktorý však nie je čistokrvným špurtérom či Dylana Groenewegena (BikeExchange).

Holanďan sa dostáva do formy po hororovej kolízii a následnom treste za incident v Poľsku v auguste 2020, keď natlačil do bariéry krajana Fabia Jakobsena.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

TotalEnergies vyšle na preteky aj skúsených klasikárov Boassona Hagena a Terpstru.

Sagan mal pôvodne vstúpiť do novej sezóny na Vuelte a San Juan v Argentíne. Podujatie malo odštartovať už túto nedeľu, no pre koronavírus ho zrušili.

Slovenská hviezda by sa mala predstaviť na trojdňových etapových pretekoch Tour des Alpes Maritimes et du Var (18.- 20. 2.).

Ben Zwiehoff, Luis Joe Lührs Čítajte aj Máme najlepší vláčik, hlási z kempu Bora. Denkove slová o Saganovi sú jednoznačné

Sagan podľa belgických médií dúfa, že bude vo forme na „otvárací víkend“ tamojšieho kalendára zahŕňajúci Omloop Het Nieuwsblad (26. februára) a Kuurne-Brusel-Kuurne (o deň neskôr).

Denník Het Nieuwsblad informoval, že si ich zapíše do kalendára, no definitívne rozhodnutie urobí vo februári.

Sagan Čítajte aj Starý Škót volal na Gran Canarii o pomoc. V tej chvíli šiel okolo Sagan

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies #Saudi Tour