Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

TotalEnergies posiela do Saudskej Arábie elitu. Sagan chýba

Niccoló Bonifazio, Anthony Turgis, Niki Terpstra, Daniel Oss, Dries Van Gestel, Victor De la Parte a Alexandre Geniez. Túto cyklistickú zostavu posiela francúzsky tím TotalEnergies na preteky Saudi Tour.

29.01.2022 22:37
Anthony Turgis Foto:
Anthony Turgis do Saudskej Arábie pôjde.
debata (2)

Zatiaľ čo exjazdec stajne Bora-Hansgrohe Oss figuruje v nominácii, súťažná premiéra bratov Petra a Juraja Saganovcov v novom drese sa uskutoční neskôr.

Podujatie v Saudskej Arábii sa začne už budúci utorok, v pláne má päť etáp (tri šprintérske, klasikársku a kopcovitú).

Privíta 16 tímov (z toho polovica WorldTour) so zvučnými menami. Medzi šprintérmi ide napríklad o Austrálčana Caleba Ewana (Lotto Soudal), Kolumbijčana Fernanda Gaviriu (UAE Team Emirates), írskeho navrátilca v tíme Bora-Hansgrohe Sama Bennetta či Taliana Davida Balleriniho (Quick-Step).

Za zmienku stojí aj štart Saganovho francúzskeho kolega Turgisa, ktorý však nie je čistokrvným špurtérom či Dylana Groenewegena (BikeExchange).

Holanďan sa dostáva do formy po hororovej kolízii a následnom treste za incident v Poľsku v auguste 2020, keď natlačil do bariéry krajana Fabia Jakobsena.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

TotalEnergies vyšle na preteky aj skúsených klasikárov Boassona Hagena a Terpstru.

Sagan mal pôvodne vstúpiť do novej sezóny na Vuelte a San Juan v Argentíne. Podujatie malo odštartovať už túto nedeľu, no pre koronavírus ho zrušili.

Slovenská hviezda by sa mala predstaviť na trojdňových etapových pretekoch Tour des Alpes Maritimes et du Var (18.- 20. 2.).

Ben Zwiehoff, Luis Joe Lührs Čítajte aj Máme najlepší vláčik, hlási z kempu Bora. Denkove slová o Saganovi sú jednoznačné

Sagan podľa belgických médií dúfa, že bude vo forme na „otvárací víkend“ tamojšieho kalendára zahŕňajúci Omloop Het Nieuwsblad (26. februára) a Kuurne-Brusel-Kuurne (o deň neskôr).

Denník Het Nieuwsblad informoval, že si ich zapíše do kalendára, no definitívne rozhodnutie urobí vo februári.

Sagan Čítajte aj Starý Škót volal na Gran Canarii o pomoc. V tej chvíli šiel okolo Sagan

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #TotalEnergies #Saudi Tour