Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ten chlap je nepoučiteľný. Ullricha si opäť našla závislosť od alkoholu

Bývalý skvelý cyklista Jan Ullrich bol prevezený do nemocnice po hlásenom relapse závislosti od alkoholu.

23.12.2021 11:00
Jan Ullrich Foto:
Jan Ullrich pred súdom na Malorke v roku 2018.
debata (16)

Informoval o tom denník Bild. Podľa neho bol 48-ročný Ullrich na Kube, kde s priateľmi oslavoval svoje narodeniny. Do nemocnice ho vraj prijali po medzipristátí v Mexiku, počas cesty domov, a neskôr bol prevezený na terapiu na známu švajčiarsku kliniku.

Koncom septembra tohto roku sa Ullrich objavil v podcaste Lancea Armstronga The Move, kde priznal, že ho takmer postihol rovnaký osud ako Marca Pantaniho kvôli problémom s drogami a alkoholom.

Peter Sagan, André Greipel Čítajte viac Lúčiaci sa rival: Sagan? Kráľ psychologického boja i talent storočia

V podcaste povedal: „Pred tromi rokmi som mal veľké problémy a potom si za mnou prišiel. Bol som tak rád, že si prišiel a áno, bol som na tom takmer ako Marco Pantani. Takmer mŕtvy. Potom som sa zotavil, mám dobrých priateľov, teraz som veľmi šťastný.“

Ullrich sa dostal zo svojej závislosti a žil so svojou novou priateľkou na španielskom ostrove Malorka, kde 24. októbra 2021 jazdil na svojich najdlhších pretekoch od Miláno-San Remo 1997.

Armstrong vtedy zverejnil príspevok na Instagrame, ku ktorému pridal aj svoj podcast. V ňom uviedol: „Je nemožné opísať slovami, čo pre mňa (a pre milióny ďalších) znamená vidieť tohto muža SPÄŤ a ZDRAVÉHO! Som na teba hrdý, šampión a viem, že ťa hlboko milujem a VŽDY ti budem kryť chrbát.“ Viac o podcaste si prečítajte TU.

Nielen cyklistické kontroverzie Petra Sagana Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2013 - Medzi profesionálmi bol len dva roky, čo...

Armstrong údajne navštívil Ullricha aj v Mexiku, aby povzbudil svojho bývalého rivala. To všetko predtým, ako bol prevezený do Švajčiarska, aby pokračoval v terapii.

Ullrich v minulosti čelil obvineniam z napadnutia, po rozchode s manželkou mu nebolo dovolené vidieť svoje deti, no v Armstrongovom podcaste povedal, že ho zachraňuje bicyklovanie, pitná voda a zdravá strava. „Stretávam sa s priateľmi. Miluj svoje deti. Moju rodinu. Na to všetko som zabudol. To bol môj problém.“

Bývalý jazdec bol na Tour trikrát na druhom mieste, vždy za Armstrongom.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Jan Ullrich