Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Na českého železného muža sa to sype. Po operácii srdca prišli zlomeniny

Český cyklista Zdeněk Štybar utrpel pri páde v sobotňajších pretekoch Dwars door het Hageland zlomeninu prstenníku na ruke a tiež prasklinu v pravom lakti. Oznámil to jeho tím Deceuninck-Quick Step. Zatiaľ nie je jasné, kedy bude môcť tridsaťpäťročný český jazdec znovu pretekať.

07.06.2021 07:12
Belgicko ČR Cyklistika Štybar víťaz Foto: ,
Zdeněk Štybar.
debata (13)

Štybar sa zranil hneď pri prvom štarte po dvojmesačnej pauze po operácii srdca. Trojnásobný majster sveta v cyklokrose mal pád približne 40 km pred cieľom jednorazového podujatia v Belgicku, ktoré po nehode nedokončil.

Skúseného českého profesionála tak v olympijskej sezóne čaká ďalší pauza. V piatok pritom na Twitteri oznámil návrat k pretekaniu a po sobotňajšom Dwars door het Hageland plánoval ďalšiu jednorázovku v Bruggách. Potom mal štartovať na Okolo Belgicka a na národnom šampionáte v Bánovciach nad Bebravou, kde mal v pláne časovku aj preteky s hromadným štartom.

Štybar sa začiatkom apríla podrobil kvôli problémom so srdcovým rytmom operačnému zákroku. Lekára vyhľadal potom, čo sa necítil dobre v pretekoch Gent-Wevelgem. Pri operácii mu lekári zaviedli cez triesla až do srdca katéter, pomocou ktorého vyriešili falošné elektrické impulzy spôsobujúce arytmiu.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeněk Štybar