Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na českého železného muža sa to sype. Po operácii srdca prišli zlomeniny

Český cyklista Zdeněk Štybar utrpel pri páde v sobotňajších pretekoch Dwars door het Hageland zlomeninu prstenníku na ruke a tiež prasklinu v pravom lakti. Oznámil to jeho tím Deceuninck-Quick Step. Zatiaľ nie je jasné, kedy bude môcť tridsaťpäťročný český jazdec znovu pretekať.

07.06.2021 07:12
Belgicko ČR Cyklistika Štybar víťaz Foto: ,
Zdeněk Štybar.
debata (13)

Štybar sa zranil hneď pri prvom štarte po dvojmesačnej pauze po operácii srdca. Trojnásobný majster sveta v cyklokrose mal pád približne 40 km pred cieľom jednorazového podujatia v Belgicku, ktoré po nehode nedokončil.

Skúseného českého profesionála tak v olympijskej sezóne čaká ďalší pauza. V piatok pritom na Twitteri oznámil návrat k pretekaniu a po sobotňajšom Dwars door het Hageland plánoval ďalšiu jednorázovku v Bruggách. Potom mal štartovať na Okolo Belgicka a na národnom šampionáte v Bánovciach nad Bebravou, kde mal v pláne časovku aj preteky s hromadným štartom.

Štybar sa začiatkom apríla podrobil kvôli problémom so srdcovým rytmom operačnému zákroku. Lekára vyhľadal potom, čo sa necítil dobre v pretekoch Gent-Wevelgem. Pri operácii mu lekári zaviedli cez triesla až do srdca katéter, pomocou ktorého vyriešili falošné elektrické impulzy spôsobujúce arytmiu.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeněk Štybar