Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Koronavírus vzal Saganovi príliš veľa. No času má málo

Peter Sagan nie je vo svojej koži. Potvrdilo sa to v 1. ale aj 2. etape na Tirreno-Adriatico.

12.03.2021 08:30
Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (3)

Najprv sa nedokázal presadiť v špurte a na druhý deň mu ušiel vlak s favoritmi. Na klasikárskej trati, kde zvyčajne dominuje, prišiel s 15 minútovým mankom do cieľa.

Napriek tomu sa netreba čudovať. Slovenský trojnásobný majster sveta prekonal vo februári koronavírus a namiesto vrcholiacej prípravy sa musel doma – v izolácii – šetriť.

Pre taliansku La Gazzetta dello Sport priznal, ako sa práve cíti.

„Stratil som takmer všetok základ svojej zimnej práce. Potrebujem nájsť svoj rytmus,“ povedal 31-ročný Žilinčan.

„Je dôležité,že som tu. Vôbec sa nečudujem, že sa veľa hovorí o Van Aertovi a Van der Poelovi, vzhľadom na to, ako si počínajú. Počítam s tým, že sa budem zlepšovať, jednu etapu po druhej, jeden deň po druhom – bez toho, aby som o tom príliš premýšľal,“ naznačil rodák zo Žiliny.

Podľa denníka La Gazzetta sa Sagan začiatkom marca podrobil preventívnym testom srdca a pľúc na Gran Canarii. V sobotu mal pôvodne štartovať na populárnej klasike Strade Bianche, lenže vzhľadom na intenzitu podujatia sa radšej rozhodol šetriť sily.

Tirreno-Adriatico je poslednou šancou na prípravu, lebo potom sa už pôjde naostro. Na budúcu sobotu je na programe Monumentálna klasika Miláno-San Remo, ktorú líder Bory ešte nikdy predtým nevyhral.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tirreno - Adriatico