Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koronavírus vzal Saganovi príliš veľa. No času má málo

Peter Sagan nie je vo svojej koži. Potvrdilo sa to v 1. ale aj 2. etape na Tirreno-Adriatico.

12.03.2021 08:30
Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (3)

Najprv sa nedokázal presadiť v špurte a na druhý deň mu ušiel vlak s favoritmi. Na klasikárskej trati, kde zvyčajne dominuje, prišiel s 15 minútovým mankom do cieľa.

Napriek tomu sa netreba čudovať. Slovenský trojnásobný majster sveta prekonal vo februári koronavírus a namiesto vrcholiacej prípravy sa musel doma – v izolácii – šetriť.

Pre taliansku La Gazzetta dello Sport priznal, ako sa práve cíti.

„Stratil som takmer všetok základ svojej zimnej práce. Potrebujem nájsť svoj rytmus,“ povedal 31-ročný Žilinčan.

„Je dôležité,že som tu. Vôbec sa nečudujem, že sa veľa hovorí o Van Aertovi a Van der Poelovi, vzhľadom na to, ako si počínajú. Počítam s tým, že sa budem zlepšovať, jednu etapu po druhej, jeden deň po druhom – bez toho, aby som o tom príliš premýšľal,“ naznačil rodák zo Žiliny.

Podľa denníka La Gazzetta sa Sagan začiatkom marca podrobil preventívnym testom srdca a pľúc na Gran Canarii. V sobotu mal pôvodne štartovať na populárnej klasike Strade Bianche, lenže vzhľadom na intenzitu podujatia sa radšej rozhodol šetriť sily.

Tirreno-Adriatico je poslednou šancou na prípravu, lebo potom sa už pôjde naostro. Na budúcu sobotu je na programe Monumentálna klasika Miláno-San Remo, ktorú líder Bory ešte nikdy predtým nevyhral.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tirreno - Adriatico