Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganove šance na štart v Argentíne klesajú. V hre je Francúzsko

Cyklistické hviezdy Peter Sagan, Chris Froome, Elia Viviani či Joao Almeida s veľkou pravdepodobnosťou nebudú môcť začať sezónu v Argentíne. Dôvodom je nepriaznivá situácia v krajine v súvislosti s koronavírusom.

04.01.2021 14:07
Sagan Giro d'Italia 3. etapa Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Tamojšie úrady nedovolia účasť zahraničných tímov na Vuelte a San Juan (24. – 31. januára) vrátane stajní Bora-Hansgrohe, Deceuninck-QuickStep, Israel Start-Up Nation, Cofidis či Ineos Grenadiers.

Podľa zahraničných médií dostanú výnimku miestne či argentínske tímy, no nie je vylúčené ani úplne zrušenie pretekov. Definitíva má padnúť v najbližších hodinách.

Sagan v Južnej Amerike vlani viackrát bojoval o etapové víťazstvá, v rýchlych koncovkách etáp si pripísal druhé, štvrté, piate a šieste miesto.

Najlepší cyklisti histórie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
18. Jacques Anquetil (vľavo, Fr.): 124...

V polovici decembra oznámil štart na pretekoch Vuelta a San Juan okrem Sagana aj hviezdny Brit Chris Froome. Ten začne novú kapitolu kariéry so svojím novým izraelským tímom Start-Up Nation.

Už dlhšie je známe, že cyklisti pre pandémiu koronavírusu nemôžu rátať v úvode sezóny s tradičnými austrálskymi zastávkami, zrušené boli preteky Tour Down Under aj Cadel Evans Graat Ocen Road Race.

Jedenástka veľkých stajní (vrátane Saganovej Bory) by podľa Cyclingnews.com mohla začať sezónu na pretekoch Étoile de Bessèges na juhu Francúzska. Na programe sú od 3. – 7. februára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Vuelta a San Juan