Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan začne tam, kde sa cíti ako doma. Bude pri novej kapitole Frooma

Je to oficiálne. Peter Sagan na sociálnych sieťach potvrdil avizované správy, že novú sezónu začne v Argentíne na podujatí Vuelta a San Juan.

17.12.2020 11:45
Chris Froome, Peter Sagan Foto: ,
Chris Froome a Peter Sagan na archívnej snímke z Tour de France.
debata (2)

„Som šťastný, že môžem oznámiť štart mojej súťažnej sezóny 2021 na Vuelte a San Juan v januári! Rozhodne bude úžasné vrátiť sa na preteky, ktoré sú kombináciou zaujímavých trás, prvotriednej súťaže a fantastických ľudí, pri ktorých sa cítim ako doma.

Poďme si zapretekať od 24. do 31. januára v argentínskom San Juane! Aj keď podmienky sú v tomto zvláštnom období odlišné, pocit zostane vždy rovnaký!" informoval slovenský cyklistický šampión.

Sagan v Južnej Amerike v tomto roku viackrát bojoval o etapové víťazstvá, v rýchlych koncovkách etáp si pripísal druhé, štvrté, piate a šieste miesto.

Štart na pretekoch Vuelta a San Juan oznámil aj hviezdny Brit Chris Froome. Ten odštartuje kariéru so svojím novým izraelským tímom Start-Up Nation. Štvornásobný víťaz Tour de France zverejnil správu na svojom twitteri.

Tridsaťpäťročný Brit, ktorý sa po 11 rokoch rozišiel s tímom Ineos, uviedol, že 24. januára odštartuje novú kapitolu v kariére:

„Teším sa, keď budem môcť súťažiť s mojimi novými kolegami v tíme. Roztočíme nové dobrodružstvo, ktoré leží pred nami.“

Svetový cyklistický rebríček 2020 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
1. Primož Roglič (Slov./Jumbo-Visma) - 4237...

Froome zvíťazil na Tour de France v rokoch 2013, 2015, 2016 a 2017. V roku 2018 triumfoval na Giro d'Italia a na Vuelte sa tešil v rokoch 2011 a 2017.

Trofej na Vuelte za rok 2011 mu však odovzdali až v novembri po tom, ako pôvodného víťaza Juana Joseho Coba zo Španielska diskvalifikovali za doping.

Cyklisti pre pandémiu koronavírusu nemôžu rátať na úvod sezóny s austrálskymi zastávkami, zrušené boli preteky Tour Down Under aj Cadel Evans Graat Ocen Road Race.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Chris Froome #Vuelta a San Juan