Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebolo to nebezpečné, bráni sa Sagan. Belgičanovi odkázal, aby sa uvoľnil

Slovenský cyklista Peter Sagan si nie je vedomý, že v šprintérskom závere 11. etapy Tour de France urobil pohyb, ktorým by zablokoval Wouta van Aerta alebo ho inak obmedzil v pohybe.

10.09.2020 16:30
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (4)

Pripustil však, že sa odklonil z priamej línie, keďže si všimol, že z bariér na pravej strane vystupovala do trasy nejaká tyč. Logicky sa jej chcel vyhnúť.

„Videl som, že bariéry sú blízko a že v ich strede sa nachádza tyč pod uhlom 90°. Ak by som pokračoval tým smerom, dotkol by som sa jej riadidlami, preto som sa pohol doľava. Nemyslím si, že to bol nebezpečný pohyb. Naozaj si to nemyslím,“ uviedol Peter Sagan pred štartom 12. etapy pre Eurosport.

Neskôr pre ITV trojnásobný majster sveta zopakoval, že sa nesnažil blokovať alebo inak obmedziť belgického súpera Van Aerta z tímu Jumbo-Visma. Ten krátko po dojazde a ešte pred potrestaním Sagana vyjadril svoju nevôľu voči slovenskému rivalovi zdvihnutím prostredníka, za čo dostal pokutu 200 CHF. „Urobil som si svoj vlastný šprint, podľa seba. Nikdy sa nesnažím niekoho alebo niečo blokovať. Iba som bojoval o vlastné prežitie,“ doplnil Sagan.

Na otázku francúzskej televízue RTBF ako hodnotí reakciu Van Aerta na jeho manéver, Sagan odpovedal: „Po takomto finiši má každý nárok na neprimeranú reakciu. Je to často otázka emócií. Van Aert je mladý a silný, ale mal by byť aj trochu viac uvoľnený.“

Belgičan sa pre TV Sporza len pousmial, keď bol vyzvaný na to, aby reagoval na Saganovu obranu: „Radšej sa zdržím komentára. Samozrejme, včera som reagoval prehnane. Slobodne to pripúšťam. Možno to nebol najlepší začiatok konverzácie…“

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Wout van Aert #Tour de France 2020