Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov kolega je pozitívny. Bora stiahla tím z klasiky

V cyklistickom tíme Bora-Hansgrohe, za ktorý jazdí aj Slovák Peter Sagan, zaznamenali pozitívny test na nový koronavírus.

25.08.2020 12:33
Bora-Hansgrohe Foto: ,
Tím Bora-Hansgrohe na ilustračnej snímke.
debata (3)

Nakazil sa jeden z jazdcov, ktorý mal v utorok nastúpiť v pretekoch Bretagne Classic. Sagan na podujatí štartovať nemal.

Bora sa z pretekov odhlásila a poslala jazdcov do izolácie. Meno infikovaného nezverejnili, no v Bretónsku mali súťažiť Cesare Benedetti, Marcus Burghardt, Jempy Dricker, Patrick Gamper, Oscar Gatto, Jay McCarthy a Ide Schelling.

Najväčší favoriti Tour de France 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tom Dumoulin (Jumbo-Visma).

"Jeden z jazdcov mal pred tromi dňami pozitívny test, hoci pred šiestimi mal ešte negatívny. Okamžite sme zaviedli všetky potrebné opatrenia.

Tím sa nezúčastní v pretekoch. Každý, kto prišiel do styku s nakazeným, nastúpil do karantény. Pozitívne testovaný cyklista nemá žiadne symptómy," uviedol podľa portálu CyclingNews.com tímový lekár Bory Jan-Niklas Droeste.

Bretagne Classic vyhral Matthews

Na Bretagne Classic triumfoval Austrálčan Michael Matthews.

Jazdec tímu Sunweb sa na 247 km dlhej trati v okolí francúzskeho mesta Plouay presadil v záverečnom špurte vedúcej skupiny pred Slovincom Lukom Mezgecom (Mitchelton-Scott) a domácim Florianom Senechalom (Deceuninck-Quickstep).

„Luca išiel do šprintu trochu skôr, ja som si počkal a načasoval som si to perfektne. Som šťastný, že sa mi podarilo zvíťaziť,“ uviedol v cieli Matthews.

Bretagne Classic (247 km): 1. Michael Matthews (Austr./Team Sunweb) 6:01:15 h, 2. Luka Mezgec (Slovin./Mitchelton-Scott), 3. Florian Senechal (Fr./Deceuninck-Quickstep), 4. Aime De Gendt (Bel./Circus-Wanty Gobert), 5. Alessandro Fedeli (Tal./Nippo Delko Provence), 6. Quinn Simmons (USA/Trek-Segafredo), 7. Nils Eekhoff (Hol./Team Sunweb), 8. Daniel McLay (V.Brit./Team Arkea-Samsic), 9. Anthony Roux (Fr./Groupama-FDJ), 10. Jukija Araširo (Jap./Bahrain McLaren) všetci rovn. čas

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe