Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojčatá idú od seba. Adam Yates mieri k Bernalovi a spol.

Britský cyklista Adam Yates bude od nasledujúcej sezóny jazdiť za stajňu Ineos Grenadiers, s ktorou podpísal dvojročný kontrakt.

22.08.2020 17:10
Taliansko cyklistika Tirreno Adriatico 5. etapa Foto: ,
Adam Yates.
debata

Prvýkrát v profesionálnej kariére tak nebude pôsobiť so svojím dvojčaťom Simonom Yatesom, ktorý aj v ďalších sezónach zostane v stajni Mitchelton-Scott.

„Som skutočne nadšený, že Adam konečne príde do nášho tímu. Vie, ako víťaziť, a jeho odvážny, odhodlaný a húževnatý prístup je presne to, čím chceme posilniť našu zostavu,“ povedal pre oficiálnu stránku tímu jeho šéf Dave Brailsford.

Najvšestrannejší cyklisti tímov WorldTour Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
UAE Team Emirates: Diego Ulissi.
Ďalší...

Dvadsaťosemročný Adam Yates patrí medzi výborných vrchárov a pretekárov na celkové poradie, no dokáže vyhrávať aj v jednodňových pretekoch. Dokopy nazbieral 14 víťazstiev, vyhral klasiku v San Sebastiane, stal sa celkovým víťazom Okolo SAE, CRO Race v Chorvátsku či Presidential Cycling Tour of Turkey.

Bol druhý na Tirreno-Adriatico, Okolo Katalánska i Critérium du Dauphiné a na Tour de France dosiahol v roku 2016 štvrté miesto v celkovom poradí. Za víťazným Chrisom Froomeom zaostal o 4:42 minúty.

Najväčší favoriti Tour de France 2020 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Tom Dumoulin (Jumbo-Visma).

"Zo šance pôsobiť v britskom tíme som nadšený. Bol som svedkom vzostupu cyklistiky vo Veľkej Británii a myslím si, že to podnietili úspechy tohto tímu.

Táto príležitosť prišla v tom správnom čase. Moje výsledky v týždňových etapákoch a jednodňových pretekoch boli celkom solídne, ale chcel by som to preniesť aj na podujatia Grand Tour," uviedol A. Yates.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Yates #Team Ineos