Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozbroje v Ineose? Nebudem jazdiť pre Frooma, búri sa Bernal

Hoci stále nie je isté, že Tour de France 2020 sa uskutoční v preloženom termíne (29. augusta - 20. septembra), fanúšikovia sa už teraz tešia na stret gigantov.

08.05.2020 14:23
Bernal cyklo Foto: ,
Egan Bernal a Geraint Thomas na Tour de France 2019.
debata

Boj o celkové poradie by sa mal točiť predovšetkým okolo dvoch stajní – Ineos (bývalý Sky) a Jumbo-Visma.

Britská stajňa vyšle do Francúzska silný tím, ktorý povedie trio Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal.

Ich najväčším rivalom bude holandské zoskupenie Jumbo-Visma, ktoré tiež vsádza na teóriu „trojhlavého draka“. O celkový triumf by sa chceli v jeho farbách popasovať Primož Roglič, Tom Dumoulin a Steven Kruijswijk.

Zatiaľčo Holanďania riešia tímovú taktiku potichu, v Ineose to vrie. Bernal ako obhajca vlaňajšieho triumfu v rozhovore s bývalou cyklohviezdou Albertom Contadorom pre Eurosport España povedal, že len tak nezahodí šancu na zisk ďalšieho žltého dresu.

Dvadsaťtriročný Kolumbijčan sa stal vlani najmladším víťazom Tour za posledných 100 rokov. Thomas, šampión z roku 2018, sa musel uspokojiť s druhým miestom. Na lanskom ročníku absentoval štvornásobný víťaz TdF Froome, ktorý laboroval so zranením.

Najlepší cyklisti všetkých čias Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alberto Contador.

„Samozrejme, že rozumiem zmýšľaniu tímových šéfov. Pre reputáciu stajne by bolo skvelé, ak by Froome vyhral piatu Tour v kariére. Napokon je to britský tím, Froome aj Thomas sú Briti,“ vyhlásil Bernal a jedným dychom dodal:

"Avšak musím myslieť aj na seba. Som mladý, Tour som už vyhral a rozhodne nechcem zahodiť šancu na zisk ďalšieho žltého dresu. Ak sa budem cítiť silnejší ako kolegovia, nebudem jazdiť pre ich potreby. Ani pre Froomove, ani pre Thomasove.

Uvidíme, v akej forme prídu jednotliví jazdci. Zrejme to znie ako klišé, ale o lídrovi rozhodne cesta. Očakávam, že po prvých piatich etapách sa ukáže, kto je ako na tom."

Bernal zároveň potvrdil, že tento rok sa sústredí len na Tour a odmietol, že v októbri plánuje štartovať aj na španielskej Vuelte.

debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Chris Froome #Egan Bernal #Ineos #Tour de France 2020