Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Boli Saganovou obývačkou. Preteky Okolo Kalifornie sa neuskutočnia

Tradičné cyklistické preteky Okolo Kalifornie sa na budúci rok neuskutočnia.

30.10.2019 13:44
Peter Sagan Foto: ,
Hviezda tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan.
debata

V stredu o tom informovali organizátori s tým, že v budúcnosti chcú podujatie opäť obnoviť.

Na cestách Kalifornie bol pravidelným účastníkom aj slovenský reprezentant Peter Sagan, ktorý je rekordérom v počte etapových prvenstiev (17) i v počte víťazstiev v bodovacej súťaži o zelený dres (7). V roku 2015 sa navyše stal celkovým víťazom podujatia.

„Veríme, že to je iba prestávka a nie definitívny koniec. Bolo to veľmi náročné rozhodnutie,“ vyhlásili organizátori pretekov, ktoré mali premiéru v roku 2006 a za sebou už štrnásť ročníkov.

Podľa šéfky podujatia Kristin Kleinovej sa odvtedy zmenili finančné základy organizácie podujatia a je treba nájsť nový biznis model, ktorý by umožnil ho opätovne usporiadať v roku 2021.

„Sme hrdí na prácu, ktorú sme urobili v prospech pozdvihnutia významu cyklistiky najmä v USA. Každoročne však bolo väčšou a väčšou výzvou tieto preteky zorganizovať,“ uviedla Kleinová.

V tomto roku v máji sa celkovým víťazom Okolo Kalifornie stal Slovinec Tadej Pogačar. Peter Sagan sa v bodovacej súťaži umiestnil na druhej pozícii, celkovo mu patrila 79. priečka.

Vlani celkovo triumfoval Kolumbijčan Egan Bernal, tohtoročný víťaz Tour de France. V roku 2017 preteky zaradili do seriálu World Tour, pripomenula agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Kalifornie