Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boli Saganovou obývačkou. Preteky Okolo Kalifornie sa neuskutočnia

Tradičné cyklistické preteky Okolo Kalifornie sa na budúci rok neuskutočnia.

30.10.2019 13:44
Peter Sagan Foto: ,
Hviezda tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan.
debata

V stredu o tom informovali organizátori s tým, že v budúcnosti chcú podujatie opäť obnoviť.

Na cestách Kalifornie bol pravidelným účastníkom aj slovenský reprezentant Peter Sagan, ktorý je rekordérom v počte etapových prvenstiev (17) i v počte víťazstiev v bodovacej súťaži o zelený dres (7). V roku 2015 sa navyše stal celkovým víťazom podujatia.

„Veríme, že to je iba prestávka a nie definitívny koniec. Bolo to veľmi náročné rozhodnutie,“ vyhlásili organizátori pretekov, ktoré mali premiéru v roku 2006 a za sebou už štrnásť ročníkov.

Podľa šéfky podujatia Kristin Kleinovej sa odvtedy zmenili finančné základy organizácie podujatia a je treba nájsť nový biznis model, ktorý by umožnil ho opätovne usporiadať v roku 2021.

„Sme hrdí na prácu, ktorú sme urobili v prospech pozdvihnutia významu cyklistiky najmä v USA. Každoročne však bolo väčšou a väčšou výzvou tieto preteky zorganizovať,“ uviedla Kleinová.

V tomto roku v máji sa celkovým víťazom Okolo Kalifornie stal Slovinec Tadej Pogačar. Peter Sagan sa v bodovacej súťaži umiestnil na druhej pozícii, celkovo mu patrila 79. priečka.

Vlani celkovo triumfoval Kolumbijčan Egan Bernal, tohtoročný víťaz Tour de France. V roku 2017 preteky zaradili do seriálu World Tour, pripomenula agentúra AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Kalifornie