Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kreuziger sa pred MS cíti vo forme: Sagan? Nepodceňoval by som ho

Má za sebou výbornú jar, solídne leto a plánuje silný záver. Český cyklista Roman Kreuziger sa pripravuje na svetový šampionát v Innsbrucku (od 22. do 30. septembra), kde verí v úspešný výsledok. Hoci trať v Rakúsku by mala vyhovovať najmä elitným vrchárom, Kreuziger medzi favoritov považuje aj Petra Sagana.

12.09.2018 12:32
Kreuziger Sagan Foto: ,
Roman Kreuziger a Peter Sagan na spoločnom šampionáte ČR a SR v Plzni.
debata

Český univerzál počas víkendu absolvoval kanadské jednorazovky – v Québecu bol 47., v Montreale 42.

„Trochu si po víkende oddýchnem a opäť sa vrhnem do tréningu. Rezervy samozrejme sú, ale v Kanade som urobil ďalší výkonnostný posun. Uberám sa správnym smerom,“ uviedol v rozhovore pre iDnes.cz.

Rakúski organizátori pripravili v Innsbrucku náročnú trať s 4670 nastúpanými metrami a záverečným mimoriadne ťažkým stúpaním na Igls.

„Trať som si vyskúšal v júni. Vďaka tomu sme vedeli, aký typ kopcov treba trénovať, akej intenzity. S kolegami z reprezentácie máme v pláne absolvovať tréningový kemp v Taliansku a okruh v Innsbrucku si ešte raz pôjdeme pozrieť. Avšak trať je profilovo celkom jednoduchá. Veľa bude záležať na tom, či bude na kopci fúkať,“ mieni Kreuziger.

Na svetový šampionát vycestuje s túžbou skončiť v prvej desiatke.

„Stojím nohami pevne na zemi. Samozrejme, bolo by pekné mať medailu, ale nehovorím, že si pre ňu idem. Konkurencia je obrovská a ťažko odhadovať, ako sa v daný deň budem cítiť. Umiestnenie v top desať je reálne. Dosť bude záležať na detailoch,“ vyjadril sa.

Okruh favoritov je pomerne široký a Kreuziger z neho nevylúčil ani Petra Sagana.

„Okruh je natoľko náročný, že jazdci sa možno budú báť a dlho sa nebude súťažiť. Potom ale hrozí, že keď ten dlhý kopec prejde aj Peter Sagan, tak môže prejsť aj krátky. Vôbec by som ho nepodceňoval. Ak sa stihne úplne uzdraviť z pádu na Tour, môže bojovať aj o štvrtý titul,“ myslí si Kreuziger.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Roman Kreuziger #Innsbruck 2018 #MS v cestnej cyklistike