Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Etapa očami expertov: Daň za zlý deň býva krutá

Včera mali cyklisti na Tour de France voľný deň, dnes ich čaká prvý diel pyrenejského dobrodružstva. Ako sa bude dariť Petrovi Saganovi? Prečítajte si analýzu expertov Lukáša Timka a Petra Zánického.

24.07.2018 07:22
Tour de France 2018, etapy Foto:
Etapa číslo 16.
debata
Víkend na Tour: Pelotón v Centrálnom masíve Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Geraint Thomas si aj po 15. etape obliekol žltý...

Lukáš Timko, šéfredaktor portálu cycling-info.sk

Po dni odpočinku sa roztočí odznova kolotoč atakov a po veľkom chaose v prvej hodine šestnástej etapy sa zrejme vytvorí početná skupina, z ktorej vzíde víťaz. Vzhľadom na to, že včera si všetci odpočinuli, dostať sa dopredu bude chcieť viac ako šesťdesiat, možno až osemdesiat pretekárov.

Je nemožné predpovedať komu to vyjde, no predpokladám, že sa opäť presadia mená ako Alaphilippe, Majka, Barguil, Nieve, Yates, Caruso, Navarro… ale tak, ako nikto netipoval triumf Fraileho ani Corta, na ktorých určite neexistovali ani kurzy v stávkových kanceláriách, môže to byť prakticky ktokoľvek.

Víťaz ale bude musieť byť skvelý vrchár i zjazdár, pretože finišovať sa bude po prudkom zjazde. Tieto parametre opäť najviac reprezentuje Julian Alaphilippe.

Či pôjde do úniku Peter Sagan a bude mať šancu? Nikdy neviete. Všetko je možné, ale boj o etapový triumf by bol predsa len malým zázrakom. Všetci majú obavy zo stredajšej etapy, takže tím ho bude určite nabádať k šetreniu síl.

Favoriti na celkové poradie pôjdu prvý raz naplno niektorý zo zjazdov, takže môže sa stať čokoľvek. Väčšina ľudí je so svojou pozíciou nespokojná, takže budú sa snažiť útočiť a záver etapy urobiť ťažkým pre všetkých. Mali by sme preto sledovať veľmi zaujímavú etapu, v ktorej sa môžu no i nemusia vytvoriť rozdiely v boji o žltý dres.

Tretí triumf Petra Sagana na Tour 2018 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan zdoláva Arnauda Démara a Alexandra...

Peter Zánický, mládežnícky kouč a prvý tréner Petra Sagana

A sme v Pyrenejach. Tieto kopce sú iné ako tie alpské a môžu niekomu sadnúť viac. Ak chce Dumoulin poraziť dvojicu zo Sky, možností má stále menej. Skúsi to on, či niekto iný v tejto etape?

Má niekto sily na to, aby súperil s týmto výnimočne pripraveným tímom? Tour de France je dlhá a kríza môže prísť hocikedy na hociktorého cyklistu. Daň za zlý deň býva krutá.

Peter Sagan má vynikajúcu formu. Uvidíme, ako sa dnes vyspal a či bude mať opäť nohy na únik.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Zanický #Tour de France 2018 #Lukáš Timko