Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Etapa očami expertov: Mašinéria Sky je opäť dobre pripravená

Alpské dobrodružstvo na Tour de France pokračuje ďalšou horskou etapou. Kedy si pôjde po body Peter Sagan? Prečítajte si analýzu expertov Lukáša Timka a Petra Zánického.

18.07.2018 07:00
Tour de France 2018, etapy Foto:
Etapa číslo 11.
debata
Prvá horská etapa na Tour 2018 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Celkový líder 105. ročníka Tour de France...

Lukáš Timko, šéfredaktor portálu cycling-info.sk

V jedenásty súťažný deň na Tour má znova šancu únik. Vzhľadom na to, že aj dnes sa bude oň srdnato bojovať pol hodiny či možno celú hodinu, je veľmi ťažké predpovedať, kto sa v ňom objaví. Skúšať to bude možno aj päťdesiat ľudí a veľký záujem budú mať aj o bodkovaný dres.

Podľa môjho názoru sa bude chcieť ukázať Warren Barguil, ktorého v utorňajšej etape ešte favoriti dopredu nepustili, no jej záver zámerne vypustil, aby už mal pred dneškom dostatočnú stratu a nik sa ho nebál. Zároveň si pošetril sily.

S výbuchom Rigoberta Urána by mohli skôr či neskôr dostať voľné ruky Pierre Rolland a zatiaľ úplne neznámy Daniel Martinez. Obom takýto náročný terén sedí. To isté sa dá povedať o dvojke z BMC Damiano Caruso, Tejay van Garderen.

Videli sme, že posledný kopec včerajšej etapy prekvapujúco narobil problémy niektorým favortom, takže na La Rosiére to bude ešte dramatickejšie.

Nevyučujem, že skúsi zaútočiť samotný Chris Froome, no svojej povesti aktívneho muža asi neostane nič dlžný ani Daniel Martin. Veľkým entuziazmom oplýva mladý Pierre Latour.

Peter Sagan má vytvorený dostatočný náskok v bodovacej súťaži, takže je otázne, či bude znova útočiť, alebo si našetrí sily na ďalšie dni. Možné sú oba scenáre, prémia je znova v úvode etapy.

Peter Zánický, mládežnícky kouč a prvý tréner Petra Sagana

Za sebou máme zahrievaciu horskú etapu, ktorá nám ukázala, že mašinéria Sky je opäť dobre pripravená.

Musím povedať, že nám divákom to trošku kazí zážitok z cyklistiky, kedže z ich strojového poriadne rýchleho tempa bude mať málo ktorý z jazdcov možnosť ešte zrýchliť a „urobiť“ preteky.

Dnes okrem ťažkých stúpaní aj prvý horský dojazd a myslím, že ak Movistaru ostanú sily, vyskúša v závere atak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Zanický #Tour de France 2018 #Lukáš Timko