Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov rival Matthews nemá ambíciu obhájiť zelený dres. Pomôže Dumoulinovi

Austrálsky cyklista Michael Matthews nebude na tohtoročnej Tour de France bojovať o zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže.

06.07.2018 14:09
Michael Matthews, Simon Geschke Foto: ,
Michael Matthews (vľavo), Simon Geschke a ostatní jazdci tímu Sunweb na prezentácii pred štartom Tour de France.
debata

V rozhovore pre Cycling News prezradil, že jeho cieľom je vyhrať etapu a pomôcť lídrovi tímu Sunweb Tomovi Dumoulinovi k dosiahnutiu čo najlepšieho výsledku v celkovej klasifikácii.

„Od prvej etapy nebudem zbierať body na rýchlostných prémiách, pretože nemám ambíciu získať zelený dres. Nebudem mať k dispozícii "rozbiehaci vláčik“, v špurtérskych koncovkách mi budú pomáhať iba Nikias Arndt a Sören Kragh Andersen, ostatní sa budú sústrediť na podporu Toma Dumoulina," povedal dvadsaťsedemročný rodák z Canbbery pre Cycling News.

Predstavovanie tímov na Tour de France Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan vychádza na pódium.

Austrálčan vlani prvýkrát v kariére prišiel do Paríža v zelenom drese a vyhral bodovaciu súťaž. Pomohla mu k tomu diskvalifikácia Petra Sagana, ale aj odstúpenie Nemca Marcela Kittela. Na 105. ročníku Tour de France však bude tímová pozornosť zameraná na Holanďana Toma Dumoulina, ktorý chce uspieť v celkovej klasifikácii.

„Ak by som chcel vyhrať bodovaciu súťaž, potreboval by som plnú podporu tímu, no tentoraz sa naša pozornosť orientuje iným smerom. Budeme však chcieť vyhrať nejakú z etáp, ktorá bude končiť v miernom stúpaní. Zamerali sme sa na niektoré dni, v ktorých budem mať voľné ruky a pokúsim sa vyhrať,“ načrtol svoje plány Michael Matthews.

Pretekár nemeckého tímu Sunweb vyhral vo svojej kariére na Tour de France dovedna tri etapy v rokoch 2016 a 2017, ku ktorým pridal vlani aj spomínaný zelený dres. V aktuálnej sezóne absolvoval iba 27 súťažných dní na bicykli a pripísal si jediné etapové víťazstvo v prológu na podujatí Okolo Romandie.

Matthews sa pred štartom „Starej dámy“ stále zotavuje zo zranenia ramena.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Michael Matthews #Tom Dumoulin #Tour de France 2018