Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Líder bude ten najsilnejší. Movistar posiela na Tour trojhlavého draka

Najväčší úspech v dejinách tímu alebo prepadák, ktorý ovplyvnia osobné ambície a egá. Španielsky cyklistický tím Movistar pôjde na Tour de France 2018 s neobvyklou taktikou - bez jasného lídra.

20.06.2018 08:47
Quintana cyklistika Foto: ,
Jedným z lídrov Movistaru na Tour de France 2018 bude aj Nairo Quintana.
debata

Vedenie stajne potvrdilo, že na francúzskych cestách bude mať tie najvyššie ambície až trojica jazdcov – Nairo Quintana, Mikel Landa a Alejandro Valverde.

„Rivalita medzi nami samozrejme je, ale koniec koncov všetci jazdíme za Movistar. Nairo a ja – sme kolegovia a spoluhráči. Bolo by to zrejme iné, ak by sme jazdili za iný tím. Ale momentálne spolupracujeme a ide to dobre. Verím, že to použijeme ako našu zbraň proti konkurencii,“ uviedol Španiel Landa na nedávnych pretekoch Okolo Švajčiarska.

Partnerstvo Landa – Quintana bude na Tour pod drobnohľadom novinárov, fanúšikov i celého pelotónu. Obaja budú chcieť žltý dres pre lídra podujatia.

‍♂️ #RodamosJuntos #Dauphiné ( @bettiniphoto)

Príspevok, ktorý zdieľa Movistar Team (@movistar_team),

Kolumbijčan Quintana má ambíciu stať sa prvým Juhoameričanom, ktorý ovládne slávne preteky. Landa po vlaňajšom štvrtom mieste, keď ešte v pozícii domestika asistoval Chrisovi Froomovi v tíme Sky, chce útočiť na pódium v Paríži.

Movistar v posledných týždňoch poslal svoje hviezdy na spoločné preteky, aby sa pred vrcholom sezóny lepšie spoznali a vyskúšali si vzájomnú spoluprácu.

„Jazdili sme spolu na Okolo Baskicka i na Okolo Švajčiarska a nebol medzi nami žiadny problém. Boli momenty, keď tím pracoval pre mňa, inokedy zase pre Mikela. Vychádzame spolu dobre a verím, že to tak zostane,“ uviedol Quintana.

Šéf Movistaru Eusebio Unzué nevidí v neobvyklej taktike problém. „Tour sa reálne začne až v Alpách. Dovtedy uvidíme, kto je z našich jazdcov najsilnejší. Konečná zostava pre Tour? Bude známa po tohtotýždňových národných šampionátoch,“ potvrdil Unzué.

Tour de France 2018 sa uskutoční v termíne 7. – 29. júla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nairo Quintana #Alejandro Valverde #Movistar #Mikel Landa #Tour de France 2018